Noaptea muzeelor la Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat

Noaptea muzeelor revine și în acest an și este sărbătorită pe 18 mai. Iubitorii de cultură sunt așteptați sâmbătă  la Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat.  În cadrul evenimentului, gazdele  au pregătit pentru public două expoziții deosebite. Una este dedicată celebrului diplomat Vasile Stoica iar cealaltă, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, va avea ca temă “ Servirea mesei între medieval și modern”.

Evenimentul va începe la ora 17 și va tine până la miezul nopții iar intrarea este liberă.  Noaptea Muzeelor este o sărbătoare cu o lungă tradiție în întreaga lume,.  În anul 1977, Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) a stabilit ca ziua de 18 mai să fie Ziua internațională a muzeelor, pentru a promova și susține importanța acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății. Din anul 2012, Muzeul Țării Făgărașului s-a alăturat muzeelor din întreaga lume și sărbătorește alături de ele Noaptea Muzeelor.

Peste 150 de spații ale unor muzee și entități culturale publice și private din București și din țară vor fi deschise în noaptea de 18 mai pentru expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.