Liturghie arhierească la biserica de la fostul seminar teologic

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Mironosițelor la Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Făgăraș, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu slujitori ai sfintelor altare din Făgăraș, iar credincioșii au participat în număr mare la slujba arhierească.

În săptămâna 6- 12 mai, biserica de la fostul seminar teologic a îmbrăcat haine de sărbătoare.  Miercuri 8 mai, a fost praznuit Sf. Ioan Evanghelistul iar duminică IPS Laurențiu Streza a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre modelul oferit de femeile mironosițe.

În duminica aceasta avem o mărturie în plus și Biserica aduce o cinstire în mod special femeii. Femeile mironosițe au reprezentat mult mai mult decât apostolatul înființat de Mântuitorul Iisus Hristos. Aceste ființe au fost și sunt cinstite pentru că au fost mult mai curajoase decât cei mai serioși dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos. Ele s-au numit purtătoare de mir, mironosițe. Ele aduc acum, alături de mărturia apostolilor, mărturia adevărată despre Învierea lui Hristos, pentru că ele au fost învrednicite să fie primele la mormânt și după aceea a venit și Petru și au venit și alții și au văzut că mărturia lor este adevărată. Pe Hristos nimeni nu L-a văzut când a înviat, L-au văzut după Înviere și au văzut mormântul gol. Și iată că Evanghelia de astăzi ne arată curajul acestor femei. Ele nu erau îngrijorate de nimic, că nu vor fi lăsate, că vor fi prinse, ci aveau o singură grijă, cine la va prăvăli piatra de pe ușa mormântului“.

Biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul ” din Făgăraș este unul dintre cele mai noi locașuri de cult din Făgăraș. Locașul a fost ridicat în perioada 2005-2008, iar în perioada 2009-2012 a fost pictată.

Ne-am bucurat mult să îl avem pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu în mijlocul nostru și așa cum fiecare dintre noi ne bucurăm de ziua onomastică, tot așa se cuvine să aducem cinstire și Sfântului ocrotitor al bisericii noastre și am încercat cât ne-a stat cu putință prin sfintele slujbe rânduite în această săptămână”, ne-a spus părintele paroh Vasile stan.

La final a fost oficiat un parastas pentru ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.