Toate drumurile au dus astăzi în Poiana Vadului. FOTO

Astăzi toate drumurile au dus în localitatea Vad și mai precis în Poiana cu narcise, acolo unde s-a desfășurat tradiționalul Festival al Narciselor. Mii de oameni din Țara Făgărașului, dar și turiști din toate zonele țării au participat astăzi la evenimentul prilejuit de înflorirea narciselor. Sărbătoarea a avut ingredientele unei zile reușite: muzică, voie bună și o vreme deosebit de frumoasă. 

Încă de dimineață, Poiana cu narcise din satul Vad a fost destinația finală a mii de mașini, parcările amenajate sau cele improvizate de-a lungul drumului pe câmp devenind neîncăpătoare. Sus în poiana s-a dat drumul distracției iar organizatorii au pregătit de toate pentru toată lumea, așa cum se face la o sărbătoare câmpenească.

Anul acesta, Festivalul narciselor este organizat de Asociația Procult Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia. Este partea unui proiect de inițializare a traseelor turistice pe întreg teritoriul GAL Răsăritul Țării Făgărașului, marcarea acestor trasee, promovarea lor, implicit promovarea zonei și informarea turiștilor despre potențialul turistic al zonei, proiect finanțat de GAL Răsăritul Țării Făgărașului și AFIR. Sunt neașteptat de mulți turiști, ținând cont și de vremea din ultimele zile, astăzi se pare că Dumnezeu e cu noi și avem parte și de vreme frumoasă. Tot în cadrul proiectului, ieri a avut loc și un Info Trip, organizat de Asociația Procult Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia, pe teme de dezvoltare și promovare turistică, unde am avut invitați specialiști în turism din țară și din județul Brașov, presă din domeniul turistic din București care sperăm să ducă mai departe doar vești bune din Țara Făgărașului“, ne-a spus Alexandru Szasz, președ. Asociației Procult Mărgineni.

Ne bucurăm că avem din ce în ce mai mulți turiști.  Vreo patru autocare au ajuns din București, printr-o agenție, vreo două printr-o altă agenție și ne bucură lucrul acesta, pentru că pentru asta muncim și acesta e până la urmă scopul final, să fim vizitați și să le oferim condiții. A plouat zilele trecute și a dat Dumnezeu să iasă narcisele. Anul trecut nu am avut narcise la festival pentru că a fost prea cald și au trecut, anul acesta le avem îmbobocite. Sunt speranțe că vor reapărea tot mai multe de la an la an, totul depinde de noi cum reușim să le întreținem“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Pe scena festivalului au urcat rând pe rând artiști și grupuri din zona noastră, dar și interpretul Ionuț Fulea.

[smartslider3 slider=1]

Așadar, anul acesta Festivalul Narciselor a fost organizat de Asociația PROCULT Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia. Evenimentul, împreună cu un seminar pe teme de promovare turistică cu specialiști în turism din țară, este parte a proiectului:
” Initializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL Răsăritul Țării Făgărașului, constituirea de trasee tematice, auto,pedestre, ecvestre si cicloturism, informarea turiștilor, și promovarea potențialului turistic al zonei” accesat de Asociația Procult Mărgineni.
Acest proiect este finantat 100% din fonduri europene iar scopul este de a aduce plus valoare zonei, prin promovarea potențialului turistic, a frumuseților zonei, și creșterea numărului de turiști. Evenimentul a inclus pe lângă spectacole artistice la scenă, târg de produse tradiționale și un atelier de creație pentru copii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *