Ministrul Apelor și Pădurilor despre Parcul Național Făgăraș

După ce miercuri a avut loc întâlnirea dintre proprietarii de terenuri, primarii din Țara Făgărașului pe de-o parte, și  Fundaţiile Conservation Carpathia  şi ProPark Braşov, pe de altă parte, a venit și rândul oficialilor din guvern să dea un punct de vedere cu privire la înființarea Parcului Național Făgăraș. Prezent la vizita de lucru de la Comăna, ministrul Ioan Deneș  a afirmat că se respectă dreptul la proprietate și nimeni din această țară nu o să-și permită, indiferent de nivel, să facă vreun demers în acest sens.  Ministrul Ioan Deneș spune că nu înțelege ce s-a întâmplat peste noapte și cum proprietarii de terenuri din zona Făgăraș, oameni care au rezistat eroic în fața abuzurilor comuniste, primesc acum lecții de la cineva care le va spune că nu vor putea să aibă grijă în continuare de proprietățile dumnealor.

 

Mai mult, directorul general al Romsilva adaugă că pentru a se face  un parc național, cum prevede legislația românească, ai nevoie de zonă de protecție, integrală, strictă, de neatins și o zonă de dezvoltare durabilă. Dacă luăm zona Munților Făgăraș, se  observă că este leagănul civilizației românești și aici au existat dintotdeauna pășuni, așezări omenești, o zonă folosită, zone modificate deja.

Tot directorul spune că absolut toți proprietarii de terenuri din zonă trebuie întrebați dacă sunt sau nu de acord cu o astfel de inițiativă. Sunt niște lucruri pentru care e obligatoriu să consulți comunitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.