Apele Oltului sunt în creștere și în zona noastră. Potrivit reprezentanților Serviciului de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Făgăraș de azi -dimineață și până acum, nivelul Oltului a crescut cu 30 de centimetri. Totuși, nu sunt probleme iar apa nu a ajuns la digul din beton.

La Hălmeag însă, la fel ca în ultimii ani, apele umflate ale Oltului transportă și depozitează la pilonii podului crengi și bușteni. Acestea pun în pericol podul vechi, care se află în stare destul de proastă, pilonii din stejar fiind deterioraţi, iar unii dintre ei deplasaţi. Și astfel, ca să protejeze podul, angajații Primăriei Șercaia au lucrat astăzi toată ziua cu ajutorul unui tractor și a unui  buldoexcavator și au scos buștenii, crengile și deșeurile depozitate la piloni. Însă munca a fost în zadar, pentru că la scurt timp, s-au depozitat la loc. Potrivit primarului comunei, acțiunea de curățare va continua și mâine când vor acționa și cu un graifer.

Și nu doar podul vechi este în pericol, ci și construcția noului pod, pentru că de curând au început lucrările la un pod nou din beton, proiect realizat de Consiliul Județean Brașov, cu fonduri din PNDL.

Este pericol ca digul construit pentru primul pilon al podului să fie distrus, pentru că cel mai probabil în această noapte apa va trece peste acel dig“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Poze primite de la cititorii fagarasultau.ro