Ne implicăm și astfel realizăm lucruri frumoase!

Pregătirile sunt în toi pentru cel mai mare eveniment sportiv caritabil din zona Făgărașului- Bikeathon Țara Făgărașului. Sute de bicicliști sunt așteptați la Făgăraș, în data de 8 iunie, pentru a pedala pentru una din cele 15 cauze înscrise în cadrul celei de-a șasea ediții a evenimentului. Înscrierile se fac pe site-ul: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ până pe data de 31 mai 2019.

Tinerii ne-au demonstrat și ne demonstrează în continuare că sunt implicați în comunitate și mai ales gata oricând să-și ajute semenii. Un astfel de grup care nu de puține ori a organizat campanii de caritate pentru cei aflați în nevoie se numește „Dăruiește bucurii“. Și pentru că Bikeathon chiar dăruiește bucurii prin proiectele derulate de mai mulți ani, acești tineri au înscris proiecte în cadrul evenimentului și chiar au reușit să le realizeze. Anul acesta, Grupul de inițiativă „Dăruiește bucurii“ și-a propus să realizeze proiectul „Teren de baschet între blocuri“ iar pentru acest lucru tinerii au nevoie de 12.000 de lei. Cei care vor să dea forță proiectului și să pună o cărămidă în realizarea acestui loc amenajat pentru tinerii făgărășeni, sunt așteptați să se înscrie fie ca bicicliști, fie ca susținători.

Proiectul constă în construirea unui teren de baschet, cu acces liber, într-un cartier al orașului nostru. În prezent, există doar un singur teren de acest gen, situat lângă stadion. Ne dorim amplasarea terenului într-o zonă, altă zonă a orașului, astfel încât copiii și tinerii din această zonă să poată beneficia de el. Terenul va avea dimensiunile oficiale. Construirea acestui teren de baschet într-unul din cartierele periferice ale Făgărașului va aduce laolaltă copii și tineri din medii sociale diferite; le vor oferi un motiv în plus de a se cunoaște mai bine, de a avea o mai bună interacțiune, le cultivă sentimentul de încredere și respect reciproc, având ca rezultat final o comunitate de tineri mai uniți, mai responsabili, mai deschisă spre incluziune socială.“, se arată în descrierea proiectului.

Copiii de peste 4 ani și adulții se pot înscrie în această competiție, având de ales între 7 tipuri de curse ce vor porni în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:

  • Cursa pentru copii între 4 și 6 ani- 1 tur de Cetate
  • Cursa pentru copii între 7 și 9 ani- 2 tururi de Cetate
  • Cursa pentru copii între 10 și 13 ani- 3 tururi de Cetate
  • Cursa populara- aproximativ 10 kilometri
  • Cursa de 22 kilometri
  • Cursa de 46 kilometri
  • Cursa de 70 kilometri

Înscrierile se fac pe site-ul: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ până pe data de 31 mai 2019. Bicicliștii își aleg un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.