„Am găsit un spital cu prejudicii stabilite de Curtea de Conturi de milioane de lei și cu dosare penale… pentru aceleași persoane care acum ne atacă pe pagini de facebook anonime“

În cadru ședinței ordinare de aseară a fost prezentă și președinta Consiliului de Administrație al Spitalului, Mariana Câju. Aceasta a prezentat un bilanț al realizărilor din ultimul an și jumătate de la spitalul din Făgăraș, precum și măsurile luate pentru a pune pe un făgaș normal activitatea de acolo. În plus, Mariana Câju i-a criticat în termeni duri pe cei care se ascund după conturi false și care sunt cităm „aceeași care au ținut spitalul în stare de subdezvoltare în ultimii 10 ani“.

Sunt prezentă astăzi aici tocmai pentru ca această discuție să fie transparentă, să mi se adreseze orice întrebare și să pot să răspund tuturor celor care au o întrebare să mi-o adreseze. Nu sunt de acord cu acest mod de a fi atacați pe pagini de facebook anonime, de către presupuși cunoscători și actuali așa ziși politicieni, care nu au curajul să vină public și să ne adreseze întrebări și ne atacă pe diferite pagini. Am înțeles că la ședința de comisii, luni, unii consilieri s-au abținut în ceea ce privește bugetul spitalului. Vreau să vă aduc aminte celor care ați fost anul trecut la ședința de buget, cum am fost atacată eu și domnul director economic de către fostul viceprimar, Cătălin Cîrje. Anul acesta, am înțeles că noul consilier, cel care l-a înlocuit pe Cătălin Cîrje, s-a abținut. Eu nu am să mă mai pot abține și am să vă spun în ce situație am preluat spitalul la finalul anului 2017, ca să înțeleagă toți făgărășenii și cu această ocazie să le răspundem și celor care pe grupuri închise, unde nu avem acces și pe pagini de facebook anonime, ne atacă într-un mod absolut mișelesc“, a spus Mariana Câju.

Mariana Câju le-a prezentat consilierilor, dar și celor prezenți la ședință faptul că a preluat spitalul cu o datorie de 1 milion de lei, dar și 500 de angajați cu sporuri acordate de peste 10 ani, în mod ilegal.

Am găsit un spital cu prejudicii stabilite de Curtea de Conturi de milioane de lei și cu dosare penale despre care nu avem voie și nu e momentul să divulgăm date din dosare penale, pentru aceleași persoane care acum ne atacă pe pagini de facebook anonime. În concluzie, am găsit un spital într-o stare de subdezvoltare, ținut de cei care reprezentau administrația publică locală“. Într-un an de zile și dacă nu e așa să mă contrazică cineva, am reușit să redăm un minim de demnitate făgărășenilor, prin acces la serviciile medicale“ , a mai spus Mariana Câju.

Mariana Câju a prezentat celor de față realizările din ultimul an și jumătate: computer tomograf, clasificare de spital de urgență, menținerea programului de endoprotezare prin realizarea celei mai moderne săli de operații din județul Brașov, achiziționarea de echipamente medicale la Centru de Dializă, urmând modernizarea acestuia, achiziționarea de mașini noi pentru transportul pacienților pentru dializă, dar și alte investiții pentru buna desfășurare a actului medical.

În principal, vreau să subliniez încă o dată că am redat minimul de demnitate făgărășenilor, prin faptul că am acuzat și nu am fost de acord cu micile atenții sau șpăgi pe care le dădeau doctorilor, nu acceptăm un asemenea comportament și dacă se mai întâmplă îi invităm pe cetățeni să reclame astfel de gesturi tocmai pentru a asigura un serviciu medical decent și un pic de demnitate făgărășenilor“, a mai spus Mariana Câju.

[smartslider3 slider=4]

De asemenea, președinta Consiliului de Administrație a spus că a fost aprobat proiectul cu fonduri europene pentru realizarea celei mai moderne Policlinici pe care a avut-o Țara Făgărașului.

„Unii care au televiziuni private pe la București și-au trimis oamenii să ne atace că nu am implementat noi proiectul Pediatria. Sigur! Ei ce au făcut 8 ani de zile? Au făcut exact ce v-am spus eu, au ținut spitalul într-o stare de subdezvoltare, asta au făcut. Noi am întârziat cu Pediatria, dar o să fie implementat proiectul iar Pediatria o să fie mutată, pentru că acest proiect al Ambulatoriului o să fie chiar în clădirea Pediatriei actuale“, a mai precizat Câju.

Spitalul Municipal Făgăraş va beneficia de echipamente medicale pentru distrugerea germenilor infecţiilor nosocomiale.

S-a mai vorbit de niște roboți. Păi eu, Mariana Câju, am pus pe harta spitalelor din România, Spitalul din Făgăraș, pentru că suntem singurul spital din țară, în afară de Institutul NASTA și Spitalul Universitar, care a obținut doi roboți de la Ministerul Sănătății, pentru infecțiile intraspitalicești. Asta pentru că am fost singurii care au făcut procedura la timp“, a mai spus Mariana Câju.

Consilierii au votat bugetul spitalului pentru acest an și lista de investiții propusă. Astfel, în acest an pe lista de investiții se regăsesc: o sală de nașteri modernă, pentru că se dorește modernizarea Maternității, aparat de Radiologie pentru reactivarea gărzii la Radiologie, echipamente medicale, acreditarea RENAR a Laboratorului, unde spune președinta CA al Spitalului s-au găsit nereguli și în acest sens s-a solicitat audit pe ultimii 10 ani aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.