„Școala, a doua familie“- simpozion național organizat de Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“

Zeci de dascăli din toată ţara şi-au dat întâlnire la Făgăraş, la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, acolo unde s-a desfășurat a șasea ediție  a simpozionului naţional „Şcoala, a doua familie“. Deschiderea simpozionului a avut loc în sala Tronului de la Cetatea Făgăraşului, după care activităţile de lucru au continuat la instituţia de învăţământ făgărăşeană.

Deschiderea festivă a lucrărilor simpozionului national „Şcoala, a doua familie“ a avut loc în Sala Tronului din Cetatea Făgăraş. Pe lângă prezentarea programului de lucru, dar şi a invitaţilor, elevii claselor de artă au susţinut în faţa celor prezenţi un moment artistic.

„Vă mulțumesc din suflet că ați venit astăzi aici, să fiți alături de noi. Știți foarte bine că acest simpozion este deja o tradiție în instituția noastră, știți foarte bine că împreună formăm o mare familie, cu bune, cu rele, nu contează, pentru că pe parcurs le aranjăm, ne modelăm unii după ceilalți. Important este să fim împreună întotdeauna. Simpozionul este pe trei secțiuni. În prima fază, elevii claselor de muzică, mulți dintre ei, olimpici și premianți la concursurile de muzică, o să susțină un mic recital pentru dumneavoastră, o să vă încânte atât cu melodii din muzica clasică, cât și din cea populară tradițională.“, a spus în cuvântul de început prof. Iuliana Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“.

La eveniment au luat parte atât inspectorul școlar general, cât și reprezentanți ai autorităților locale.

Este o acțiune minunată care iată a devenit tradiție, fiind la a șasea ediție. Pentru mine este o premieră și vizita Cetății, spre marea mea rușine, pentru că sunt brașoveancă, dar vreau să vă felicit pentru ce s-a realizat aici. Simpozionul are o temă provocatoare și de actualitate  „Școala ca o a doua familie“. Tot corpul profesoral al județului Brașov este interesat ca unitatea școlară, personalul din unitățile școlare, să constituie o a doua familie și pentru aceasta avem o serie de activități, de acțiuni, care să ne apropie de copii, de părinții acestora, în speranța că vom recăpăta respectul, admirația și aprecierea părinților“, ne-a spus Ariana Bucur, inspector școlar general al ISJ BRAȘOV.

[smartslider3 slider=1]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.