Deșeurile reciclate, transformate în costume inedite, în cadrul unei campanii de conștientizare privind colectarea selectivă

Copiii au purtat astăzi cu mândrie fel de fel de costume confecționate din hârtie, carton sau plastic, în cadrul campaniei de conștientizare și educare a populației organizată de Salco Serv, privind importanța reciclării selective. 

Salco Serv a demarat în această primăvară o nouă campanie intitulată „Un nou început, ecologie și colectare selectivă“, campanie ce are ca scop conștientizarea și educarea populației privind beneficiile reciclării selective și implicarea tinerilor în acțiuni de ecologizare.

Astfel, elevii alături de părinți și cadre didactice s-au întâlnit la Casa De Cultură, unde au participat la concursuri, prezentări și expoziții de desene, prezentări, toate cu temă ecologică. Atracția campaniei a fost prezentarea de costume realizate din materiale reciclabile.

Continuăm seria evenimentelor dedicate școlarilor din toate unitățile de învățământ din Făgăraș. Astăzi îi așteptăm pe cei mai inventivi dintre ei să ne prezinte costumele realizate din materiale reciclabile. De asemenea, cu această ocazie va fi lansată Gazeta Verde și va fi lansată o provocare adresată tuturor unităților de învățământ din Făgăraș de a colecta o cantitate cât mai mare de deșeuri reciclabile“, ne-a spus Laura Ramba, reprezentant al Salco Serv SA.

Este o reluare a campaniilor desfășurate și în ultimii doi ani. Sperăm ca acești copii o să dea un impuls în ceea ce privește colectarea selectivă. O să încercăm să facem și un concurs între școli și vor fi și premii consistente. Ar trebui mai multe acțiuni, mai multă informare pe media privind colectarea selectivă“, ne-a spus Nicolae Mercurean, președ. Transmont și membru în juriu de concurs.

[smartslider3 slider=1]

Astfel, până pe 29 mai, unitățile de învățământ, sunt invitate să colecteze  cât mai multe cantități de deșeuri reciclabile. Pe 30 mai va avea loc centralizarea tuturor cantităților adunate, iar a doua zi va avea loc festivitatea de predare a bonificațiilor către toate unitățile participante la acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.