„CUPA FORȚELOR TERESTRE LA TIR“, în garnizoana Făgăraș

S-au tras focuri de armă astăzi în poligonul de la Galați. Și nu au fost doar militarii care au participat la trageri, ci și civilii. A devenit deja tradiţie ca în momentele importante şi de sărbătoare ale militarilor făgărăşeni, pe poligonul de la Galaţi să se desfăşoare un concurs de trageri. Invitaţi sunt de fiecare dată, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş, dar şi jurnaliştii făgărăşeni. Pentru civilii care au această ocazie destul de rar, este un moment destul de impresionant. Evenimentul de astăzi se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Forțelor Terestre, sărbătorită în data de 23 aprilie. 

Activitatea a debutat ca de obicei cu instruirea celor care urmau să participe la concurs, prin prezentarea elementelor esențiale de balistică exterioară, măsurilor de siguranță și o tragere demonstrativă cu cursanții din cadrul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

Astăzi vom executa o tragere cu pistolul mitralieră 7,62 mm, activitate care se  înscrie în seria de activități planificate și executate cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, care fi pe 23 aprilie, o zi cu însemnătate deosebită pentru militarii din forțele terestre. Invitați la această activitate îi avem pe actualii și foștii colaboratori ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte, cadre militare în retragere, care au lucrat în cadrul centrului și reprezentanți din cadrul sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și desigur reprezentanți ai instituțiilor locale.“, ne-a spus lct. col Ștefan Cîmpean, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte.

[smartslider3 slider=1]

La final cei mai buni țintași au fost recompensați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.