Bătrânică în șlapi și cămașă de noapte, în gara din Făgăraș

foto: facebook

O făgărășeancă a postat noaptea trecută pe rețeaua de socializare faptul că o vârstnică îmbrăcată în cămașă de noapte și în șlapi se află în gara din Făgăraș.

„Dacă o cunoaște cineva, umbla în șlapi, cămașă de noapte, are buletin provizoriu de Făgăraș, pe strada Muncii. E în gara Făgăraș“.

Cazul ne-a fost semnalat și nouă iar în această dimineață, redactorii ziarului Făgărașul Tău au fost în gara din Făgăraș. Într-adevăr, femeia în vârstă de 72 de ani era tot acolo și ne-a rugat să îi cumpărăm o pungă cu pufuleți. Ne-a povestit faptul că s-a întors ieri de la un centru din Oradea și că vrea să ajungă la Urziceni, dar nu mai are bani. De asemenea, ne-a confirmat faptul că a locuit în Făgăraș, unde a fost căsătorită.

Am semnalat cazul femeii Poliției Locale care a mers la fața locului. La rândul lor au anunțat Direcția de Asistență Socială din Făgăraș iar reprezentanții instituției au luat măsurile necesare în cazul femeii rămasă singură și fără ajutor prin gara din municipiu.

„În urma apelului de la Poliția  Locală, ne-am deplasat la gara din Făgăraș unde am luat legătura cu bătrânica. I-am luat datele de identificare, am purtat discuții cu ea. Am luat actele  medicale pe care le avea și am decis să o ducem în primul rând la spital unde Serviciul de Urgențe a luat-o în primire. Am discutat apoi cu domnul Taflan, directorul Direcției și a luat hotărârea să o ducem în Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice, pe locurile sociale“, ne-a declarat Gheorghe Harabagiu, șef Birou Prestații Sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială Făgăraș.

[smartslider3 slider=1]

Urmează ca reprezentanții Direcției de Asistență Socială din Făgăraș să încerce să ia legătura cu membrii familiei și cu autoritățile  din Zărnești  și Urziceni, acolo unde susține că are rude. În cazul în care nu vor fi găsiți aparținătorii, reprezentanții DAS Făgăraș spun că femeia va fi internată permanent la acest centru de zi pe locurile sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.