Maraton de teatru în cadrul Festivalului EvadArt

Fundația Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură și Colegiul Aurel Vijoli, propune făgărășenilor un adevărat maraton de teatru în perioada 17 – 20 aprilie 2019, în cadrul Festivalului EvadArt, editia a X-a, secțiunea „Artele spectacolului“.

Astfel, miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 11 se va desfășura la Casa de Cultură spectacolul-concurs, categoria recitare/monolog si scenetă, iar la ora 19  va avea loc spectacolul ”Locuiesc în sensul giratoriu”, scenariul si regia Codrina Anghel, în interpretarea trupei Evadart,  o  poveste despre plecări și întoarceri, despre iubire și vină, despre viață și moarte. Un spectacol pentru liceeni și pentru publicul larg, o dramă care pornește de la statisticile îngrijorătoare privind accidentele rutiere, un semnal de alarmă pentru tinerii șoferi și o invitație la reflexie.

Joi, 18 aprilie, ora 12, este programată comedia ”Sforăie în locul meu” – trupa de teatru Trepte, Călărași, coordonată de regizorul Ștefan Nițu. Publicul se va bucura de o montare ingenioasă si de o interpretare expresivă, trupa Trepte fiind laureată a numeroase festivaluri de teatru.

La ora 19, este readusă în atenția făgărășenilor savuroasa comedie ”Haide, ucide-mă, dragoste” de Aziz Nessin, regia Maria Voronca. Pornind de la o confuzie, situația se amplifică din ce în ce mai mult, până când funcționarul de la gaze – interpretat de Ionuț Sas, cade victimă celor două bătrâne, văduve de prea mult timp, interpretate de Codrina Anghel și Zsuzsa Dull.

Vineri, 19 aprilie, pe scena Casei de Cultură va urca trupa Micul Prinț din Criuleni, Republica Moldova, care a încântat si la editia anterioară copiii veniți la spectacol. În acest an, ei au pregătit două admirabile spectacole pentru copii: ora 10,30  ”Crăiasa zăpezii” si ora 12,30 – „Săgeata albastră”.

La ora 19, va  avea loc un spectacol-eveniment, o nouă premieră a trupelor EvadArt si Thalia, o poveste romantică, despre iubire, libertate si despre puterea de a-ti învinge destinul: ”Fluturii sunt liberi” , care va aduce în fața publicului  două generații, mamă și fiică  – unite de dragostea pentru scenă: Christa – Jill Tanner și Codrina Anghel – doamna Baker. Sebastian Stan interpretează rolului Don Baker, iar Ionuț Sas rolul lui Ralph Austin.

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 11,  trupa Protha, din Panciu, coordonată de domnul Cătălin Sfârloagă propune comedia  ”Ești un animal Viskovitz”, spectacol laureat la festivaluri nationale si internationale  de teatru.

Ediția a X-a a Festivalului EvdArt se încheie în 20 aprilie , ora 17 cu Gala Laureaților, unde pe lângă decernarea premiilor, organizatorii au pregătit momente de neuitat publicului.

SPARGE RUTINA ȘI VINO LA TEATRU!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.