O problemă stringentă a locuitorilor comunei Comăna este pe cale de a fi rezolvată. Este vorba despre lipsa apei potabile cu care se confruntă localnicii în lunile secetoase de vară. În ciuda eforturilor făcute anii trecuți, când s-au forat puțuri pentru a asigura debitul necesar de apă, în lunile călduroase de vară, aceasta era insuficientă. Acum, autoritățile au găsit altă soluție care, speră ei, să dea rezultate.

Știți că noi avem probleme în fiecare an când e secetă, nu avem apă suficientă. Am făcut o grămadă de lucruri până acum și văd că tot persistă seceta aceasta de vreo 10-15 ani. Am fost la Institutul Național de Hidrologie, la București și am cerut aprobare să ne lase să luăm apă din Valea Comănii, pentru că am încercat cu foraje și nu am reușit, am mai captat un izvor, dar tot nu e suficient și am ajuns la concluzia că trebuie să luăm apă din Valea Comănii. Așadar, am făcut solicitare la INH București și ne lasă să luăm 5l/s din Valea Comănii, debit care e mult mai mult decât suficient ca să avem apă tot timpul“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Acesta a fost doar un prim pas în rezolvarea acestei  probleme cu care se confruntă locuitorii comunei Comăna pe timpul verii, urmând ca în acest an să înceapă lucrările propriu-zise pentru acest proiect.

„Cu această aprobare de la INH București, ne-am dus la SEGA Brașov și am solicitat, prin laboratorul lor, să vină și să ia analize de apă să vadă ce conține apa. Au venit și au luat probe din apă și au zis că apa este de o calitate foarte bună și se poate lua din ea. Chiar și așa trebuie făcută o stație de filtrare și potabilizare. 

Anul acesta facem studiu de fezabilitate și proiectul tehnic în vederea captării propriu-zise din apă și execuția. În paralel, o firmă specializată de la București, care în urma analizelor făcute de SEGA, știe ce aparatură trebuie să pună la stația de filtrare și potabilizare. Iar această stație o vom executa în satul Comăna de Sus și vom filtra nu doar apa pe care o luăm din Valea Comănii, ci și apa din  cele două rezervoare mari de la Crăiasa, va intra în filtrare și purificare în această stație“, a mai adăugat primarul comunei Comăna.

Toate aceste lucrări, inclusiv clădirea unde va fi construită stația de filtrare, vor costa în jur de 150.000 de euro, bani din bugetul local al Primăriei Comăna.