Făgărășenii, așteptați astăzi la Casa de Cultură, la o nouă dezbatere privind taxa de salubritate

Făgărășenii sunt așteptați astăzi, de la ora 18.00, la Casa Municipală de Cultură, pentru a lua parte la o nouă dezbatere, cea de-a treia, privind taxa de salubritate, taxă care a fost majorată din acest an de la 8,4 lei/persoană la 13 lei. Majorarea a fost adoptată din luna ianuarie iar autoritățile spun că această majorare vine în urma modificărilor legislative făcute de Guvern, pentru a se conforma cerințelor Uniunii Europene.

După două dezbateri publice privind noua taxa de salubritate, administrația locală a decis să organizeze încă o dezbatere privind acest subiect, după ce doi făgărășeni, soț și soție, ajutați de câțiva voluntari au inițiat o campanie de strângere de semnături pentru anularea acestei taxe. În jur de 2900 de semnături  au fost depuse la Registratura Primăriei.

„Felicit inițiativa făgărășenilor de a se implica în deciziile luate de autorități.
Am considerat întotdeauna că e important să aflu părerea făgărășenilor înainte de-a lua o decizie majoră pentru oraș.
La fel s-a întâmplat și cu taxa de salubritate. Am organizat două dezbateri publice înainte de-a stabili valoarea acestei taxe. De asemenea, valoarea taxei de salubritate a fost un subiect discutat în ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Făgăraș, în luna decembrie 2018.
Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, am primit la Primărie o solicitare semnată de 2408 făgărășeni, în vederea anulării acestei taxe de salubritate. Astfel, am hotărât să avem o nouă dezbatere publică pe această temă. 
Am stabilit ca dezbaterea să aibă loc joi, 11.aprilie 2019, începând cu ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură.
Vă invit să participați la această dezbatere , în număr cât mai mare, să analizăm împreună situația managementului deșeurilor de pe teritoriul UAT Făgăraș și să luăm decizii împreună.
Tot în cadrul acestei dezbateri, vom discuta și analiza câteva decizii care trebuie luate în următoarea perioadă.“, a scris pe pagina de socializare primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Vă așteptăm într-un număr cât mai mare în 11 aprilie, la Casa de Cultură, la ora 18,00, pentru a susține aceeași cauză, anularea taxei la salubritate de 13 lei/pers/luna.Aceasta dezbatere este acordata de catre d-ul Primar la care ne invita sa luam deciziile împreună. Vor avea loc mai multe dezbateri dar cea mai importanta este cea pe tema taxei.“, a scris pe pagina de socializare Alin Chiliman, inițiatorul acestei campanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.