Ședință specială de pregătire la Poligonul Făgăraș

foto: ISU Brasov

Ședința de astăzi din cadrul Poligonului de formare și pregătire din cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș a fost una specială. Astăzi a fost prezent în mijlocul cursanților și formatorilor, pilotul brașovean de raliu Dan Gîrtofan. În cadrul ședinței au fost prezentate tehnici de stingere a incendiilor ce pot apărea la mașinile de raliu.

Avându-l ca invitat special pe pilotul brașovean de raliu Dan Gîrtofan, ședința prezentată astăzi cursanților din cadrul I.S.U. Prahova și I.S.U. Ialomița, precum și formatorilor și personalului I.S.U. Brașov, a fost una specială, în cadrul ei fiind prezentate sisteme și tehnici de stingere a incendiilor ce pot apărea la mașinile de raliu.  

Necesitatea cunoașterii acestor tehnici este cerută și de numărul mare de competiții de acest gen ce se desfășoară la noi în județ, dar ele pot fi aplicate cu succes și la intervențiile de stingere a incendiilor la autoturisme la care nu de puține ori, pompierii sunt solicitați să intervină.“, potrivit ISU Brașov.

[smartslider3 slider=1]

Reamintim că acest poligon de antrenament a fost amenajat în cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș și este un centru de formare şi pregătire a pompierilor din toată ţara. Militarii  au  un loc unde se pot antrena pentru intervenţiile la care sunt solicitaţi – şi care implică perfecţionarea personalului operativ din aceste structuri prin acumularea de cunoştinţe atât teoretice, cât şi practice privind tehnicile de lucru şi intervenţie pentru stingerea incendiilor, tehnici de pătrundere în spaţii închise şi semi-închise, salvări din diferite medii ostile, antrenament pentru mărirea capacităţii de efort a organismului.

foto: ISU BRASOV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.