Susține un vis al copiilor: „Sunt copil și eu! Vreau la mare…“

În timp ce unele familii își planifică din timp vacanța de vară și chiar aleg să petreacă zilele de concediu în afara țării, sunt oameni care nu au fost vreodată într-o vacanță, sunt oameni care nu au văzut vreodată Marea Neagră. Și poate dacă adulții s-au resemnat, copiii au tot viitorul în față și speră că își vor îndeplini acest vis iar în toamnă când vor începe școala vor povesti și ei colegilor despre minunata vacanță petrecută pe malul mării, despre valurile puternice,  plajă sau nisipul cald. Cinci elevi din comuna Șoarș, din familii cu posibilități materiale scăzute, dar cu rezultate foarte bune la învățătură, au posibilitatea să ajungă vara aceasta, pentru prima dată pe litoralul românesc. Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale din Șoarș au înscris în cadrul Bikeathon de anul acesta, proiectul „Sunt copil și eu! Vreau la mare…“ iar noi îi putem ajuta fie ca bicicliști, fie ca susținători. Suma pe care trebuie să o strângă este de 6150 lei.

„Dragi oameni de bine!
Toți copiii visează, dar nu tuturor li se îndeplinesc visele. Poate nu știți, dar sunt muți copii care au văzut doar în poze, sau la televizor cum arată marea, nisipul și minunatele scoici. Acești copii se găsesc adesea în mediul rural, unde condițiile de trai sunt adesea precare. Părinții lor nu au venituri pentru a le oferi copiilor mai mult de cât este în satul lor. Oare este vina copiilor? Nu pot fi și ei ajutați? Noi credem că DA!
Proiectul nostru urmărește strângerea de fonduri pentru ca un număr de 5 elevi din mediul rural, de la Școala Gimnazială Șoarș, care, din motive materiale nu au fost nici o dată la mare, ar putea avea posibilitatea să meargă într-o tabără la mare. Deși marea majoritate provin din familii defavorizate, cu un nivel de trai scăzut, totuși acești elevi au rezultate bune la învățătură, ceea ce înseamnă că își doresc o schimbare în bine a situației lor. Sejurul la mare i-ar încuraja mai mult să își depășească condițiile, dar și de a-și împlini visul, care sună așa: „Sunt copil și eu! Vreau la mare…” Deci fiți alături de proiectul Școlii Gimnaziale Șoarș!!!“, este mesajul celor care au înscris proiectul la Bikeathon Țara Făgărașului.

Do forță acestui proiect și pedalează sau donează pentru acesta AICI 

Anul acesta la Bikeaton sunt înscrise 15 proiecte iar susținătorii vor putea pedala pentru acestea în data de 8 iunie 2019.

[smartslider3 slider=1]

Copiii de peste 4 ani și adulții se pot înscrie în această competiție, având de ales între 7 tipuri de curse ce vor porni în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:

  • Cursa pentru copii între 4 și 6 ani- 1 tur de Cetate
  • Cursa pentru copii între 7 și 9 ani- 2 tururi de Cetate
  • Cursa pentru copii între 10 și 13 ani- 3 tururi de Cetate
  • Cursa populara- aproximativ 10 kilometri
  • Cursa de 22 kilometri
  • Cursa de 46 kilometri
  • Cursa de 70 kilometri

Înscrierile se fac pe site-ul: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti/ până pe data de 31 mai 2019. Bicicliștii își aleg un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.