Pregătiri pentru Festivalul Narciselor de la Vad

Se fac deja pregătiri pentru unul din cele mai mari festivaluri din Țara Făgărașului, Festivalul Narciselor de la Vad.

Poiana cu narcise din pădurea Vadului va fi deschisă din nou publicului larg în data de 12 mai, când va fi organizat tradiționalul Festival al Narciselor. Anul acesta, evenimentul a fost inclus într-un proiect european și pe lângă spectacolul artistic de la scenă vor fi organizate un târg cu produse tradiționale, atelier de creație pentru copii și meșteșugari.

Este mai devreme festivalul în acest an iar principalul motiv este că anul trecut nu am avut nicio narcisă de festival. Și nu este ok să organizezi Festivalul Narciselor și să nu poți să arăți o floare. De aceea, am considerat că trebuie să-l facem mai devreme, deși suntem sub bunăvoința celui de sus. Acum e secetă și nu e nicio narcisă deși mai e o lună de zile până la festival. Să sperăm că după ploile anunțate, vor apărea și vom avea narcise. În principiu am discutat cu domnul Ionuț Fulea și cu Ansamblul Făgărașul, dar și cu alți artiști locali. Este și un proiect european pe GAL, pe turism și am un ajutor nesperat din partea lor și cred că va ieși bine“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

[smartslider3 slider=1]

Anunțăm pe acestă cale, că în data de 12 mai 2019, la Poiana Narciselor – Vad, va avea loc Festivalul Narciselor, organizat de Asociația PROCULT Mărgineni, în parteneriat cu Primăria Șercaia. Evenimentul, împreună cu un seminar pe teme de promovare turistică cu specialiști în turism din țară, este parte a proiectului:
” Initializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL Răsăritul Țării Făgărașului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre si cicloturism, informarea turiștilor, și promovarea potențialului turistic al zonei” accesat de Asociația Procult Mărgineni.
Acest proiect este finantat 100% din fonduri europene, si speram să aducă plus valoare zonei, prin promovarea potențialului turistic, a frumuseților zonei, și creșterea numărului de turiști. Evenimentul va include, pe lângă spectacole artistice la scenă, târg de produse tradiționale, atelier de creație pentru copii, meșteșugari și bineînțeles posibilitatea vizitării faimoasei poieni cu narcise!
Cei care doresc să se înscrie pentru târgul de produse tradiționale, meșteșuguri sau atelierul pentru copii, să posteze un mesaj împreuna cu numărul de telefon, pe pagina de Facebook a asociației Procult Mărgineni, sau la numarul de telefon 0728141200.“, au scris pe contul de socializare reprezentanții Asociației Procult Mărgineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.