Eurodeputatul Siegfried Mureșan și-a lansat la Făgăraș candidatura pentru alegerile europarlamentare

Eveniment important astăzi pentru liberalii făgărășeni și nu numai. Câteva sute de membrii și simpatizanți ai Partidului Național Liberal au participat în această seară, la Casa Municipală de Cultură, la evenimentul de lansare a candidaților pentru Parlamentul European. Europarlamentarul Siegfried Mureşan și candidatul numărul trei pe lista candidaților la aceste alegeri, a fost astăzi în mijlocul făgărășenilor. Liberalii se mândresc să aibă asemenea oameni de valoare ca Siegfried Mureşan, fiind europarlamentarul român cu cele mai multe rapoarte în Parlamentul European.  Alături de el au fost prezenți și deputatul Mara Mareș, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea,Dragoș David, secretarul PNL Braşov, numeroși consilieri județeni, locali, dar și primari, viceprimari din Țara Făgărașului. De asemenea, la eveniment a fost prezent și primarul Brașovului, George Scripcaru.

Este un eveniment de lansare a candidaților Partidului Național Liberal pentru Parlamentul European. Este un moment în care vrem să explicăm făgărășenilor, electoratului că dacă aleg candidații PNL pentru Parlamentul European aleg niște oameni care se bat pentru România, care transmit un mesaj pro-european. O să vedeți în următoarea perioadă că celelalte partide o să vină cu un mesaj anti-european, un mesaj de prudență în Uniunea Europeană. Noi vrem să garantăm românilor că numai apartenența la Uniunea Europeană și integrarea absolută în Uniunea Europeană o să ne aducă prosperitate. În modul acesta, putem să ne aducem tinerii acasă, să le oferim condiții mai bune, agricultorilor să le oferim bani în plus de la Uniunea Europeană, să-și creeze condiții propice pentru agricultură inteligentă. Am adunat aici primarii în Țara Făgărașului, primarii liberali, primarii care sunt campioni la absorbție  de fonduri europene. Consiliul Județean Brașov, condus de o echipă liberală este campion pe Regiunea 7 Centru și unii din primii din țară la absorbție de fonduri europene, aproape jumătate din suma alocată Regiunii 7 Centru, pentru cele cinci județe, a fost absorbită de Consiliul Județean Brașov pentru niște proiecte majore de infrastructură. Echipa noastră de parlamentari europeni este la ora actuală singura voce ascultată, care mai prezintă credibilitate în Parlamentul European, calificată. Siegfried Mureșan a luptat pentru multe proiecte pentru România. Unul din ele, vreau să vă amintesc, sunt banii care au fost alocați pentru despăgubiri pentru pesta porcină, este un succes personal al domniei sale“, ne-a declarat Ioan Mareș, președintele PNL Făgăraș.

Europarlamentarul român cu cele mai multe rapoarte în Parlamentul European

Înaintea lansării de la Casa de Cultură, candidatul PNL Brașov la europarlamentare, Siegfried Mureşan a fost prezentat presei în cadrul unei conferințe, organizată la sediul PNL Făgăraș. Alături de Siegfried Mureşan au fost prezenți: deputatul Mara Mareș, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Dragoș David, secretatul PNL Brașov, Ioan Mareș, președinte PNL Făgăraș, Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean, Magda Cențiu, președ. TNL Făgăraș, Mircea Bobeș, consilier local, dar și alți membrii PNL.

Siegfried Mureșan este din Hunedoara, a absolvit Academia de Studii Economice din București în anul 2004. A continuat studiile cu un Master în Științe Economie și Management la Universitatea Humboldt din Berlin pe care l-a finalizat în anul 2006.

După terminarea studiilor, Siegfried Mureșan a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei pentru a face parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. După stagiu, a fost numit consilier al președintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani. În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat în Parlamentul European până în 2011.

În anul 2011 obține prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale al Partidului Popular European (PPE), iar în ianuarie 2014 devine consilier politic principal al PPE. Tot în 2014 se înscrie în Partidul Mișcarea Populară și este ales președinte al organizației de tineret. Candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, situându-se pe poziția a doua pe listele PMP. În urma alegerilor, obține un mandat de cinci ani în Parlamentul European. În noua configurație a legislativului european, este ales vicepreședintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și membru în Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE – Republica Moldova. În 22 ianuarie 2015, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, anunță că Siegfried Mureșan a fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE. Începând cu data de 7 mai 2018, se alătură Partidului Național Liberal, cel mai mare partid membru al PPE din România.

 

 ,,Am venit astăzi în Făgăraş, pentru a mulţumi făgărăşenilor şi braşovenilor din toate colţurile judeţului, pentru susţinerea pe care mi-au acordat-o în ultimele săptămâni și luni,  înaintea campaniei pentru alegerile europarlamentare. După cum ştiţi, filiala judeţeană a Partidului Național Liberal Brașov m-a desemnat candidat al lor pentru alegerile europarlamentare şi aceasta este o onoare pentru mine. Am fost deja de mai multe ori în Filiala Braşov, dar am vrut să vine neapărat şi în Făgăraş, datorită importanţei pe care Făgăraşul și Țara Făgărașului o are pentru noi, pentru Partidul Naţional Liberal. Am venit dimineaţă, petrecem toată ziua aici, am fost între oameni pe stradă. Vreau să mulţumesc  de asemenea brașovenilor și făgărăşeanilor  care au semnat lista de susţinători a candidaţilor PNL pentru aceste alegeri europarlamentare. S-au strâns în judeţul Braşov peste 47.000 de semnături și vreau să mulțumesc tuturor brașovenilor care ne-au acordat încrederea. În urmă cu două zile, am depus la Bucureşti, la Biroul Electoral Central, în mod oficial, lista candidaţilor noştri la alegerile europarlamentare. PNL a depus la nivel naţional cel mai mare număr de semnături dintre toate partidele, am depus peste 1,4 milioane de semnături. Pe locul II s-a situat PSD cu 1,3 milioane de semnături. Am ţinut neapărat ca imediat după depunerea oficială a listelor să merg în două judeţe care au importanţă deosebită pentru mine. Am fost ieri în judeţul Hunedoara, care este județul în care m-am născut, unde am copilărit, unde am mers la şcoală, iar astăzi am venit în judeţul Braşov, judeţul care mă susține de asemenea, unde avem o echipă de prieteni, nu doar colegi, este județul din care provine soţia mea și care este a doua noastră casă”, a declarat Siegfried Mureșan, candidat PNL la alegerile europarlamentare. 

 ,,Susţinerea noastră pentru Siegfried Mureşean în Parlamentul European și faptul că Siegfried Mureşean este candidatul PNL Brașov, nu este una întâmplătoare, pentru că, şi o spun cu maximă asumare,  este unul dintre cei mai activi europarlamentari ai noştri, care are rezultate concrete, palpabile şi nu se rezumă doar la stadiul de poveşti şi atacuri, aşa cum fac domnii de la guvernare. Alegerile europarlamentare din 26 mai sunt nu importante, ci cruciale, pentru că odată cu alegerile europarlamentare şi rezultatul din 26 mai de ora 21.00, se va seta un trend pentru felul în care va merge România în următorii cel puţin 5 ani şi jumătate. Avem după alegerile europarlamentare,  alegeri prezidenţiale în noiembrie, avem în anul următor alegeri locale, avem alegeri generale la sfârşitul anului 2020. Ce înseamnă un PNL câştigător la alegerile europarlamentare? Înseamnă un PNL câştigător la prezidenţiale, locale şi generale! S-ar putea să credeți că exagerez sau că îmi exprim aici o dorință. Nu! Asta este realitatea, pentru că acesta va fi testul nostru, că oamenii au înțeles că ce se întâmplă acum nu este în regulă, că nu se mai poate și că singura soluție viabilă, practică și cu substanță și profesionalism de a conduce România este aceea a Partidului Național Liberal”, a spus deputatul Mara Mareș. 

,,Partidul Național Liberal este partidul partidul care are cel mai mare număr de primari, 35 de primari, față de 17 cât are PSD, la nivelul județului Brașov. Practic, acest lucru a conferit și șansa de a avea și președinte de Consiliul Județean. După cum știți încă de când eram primar și apoi de când sunt președinte de Consiliu Județean am avut o preocupare foarte mare de a atrage fonduri europene și acest lucru cred că este vizibil. Astăzi, putem spune că suntem campionii Regiunii 7 Centru și avem peste 300 de milioane de lei în implementare. De câte ori m-am dus la Bruxelles pentru aceste proiecte m-am văzut cu Siegfried Mureşan, europarlamentarul nostru, despre care pot spune că are o experienţă foarte bună, o implicare constantă la nivelul Parlamentului European şi este unul dintre românii care a reuşit acolo, este o voce a noastră, a românilor, de a găsi soluţii ca noi românii să putem beneficia de proiecte europene pe care le depunem şi  să le implementăm.“, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.