„Ora pământului“, marcată și la Biblioteca Municipală „Octavian Paler“

Biblioteca Municipală ”Octavian Paler” s-a raliat în acest an, evenimentului internațional „ORA PĂMÂNTULUI“, menit să sensibilizeze utilizatorii de energie vis-a-vis de emisia dioxidului de carbon în atmosferă la producerea energiei electrice. Elevii Liceului Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu” din clasele clasele a XI-a T; a X-a P, coordonați de Director prof. Felicia Tincu, pr. prof. dr. Ciprian Valentin Bîlbă, prof. Bianca Streza, au dat amploare prin eseurile prezentate, tematicii ”Om – biosferă”.

  1. Om – Biosferă

”Alături de experții UNESCO în problemele relațiilor om-biosferă, conservarea echilibrului ecologic se fundamentează pe educația ecologică. Mediul înconjurător este considerat azi,  în totalitatea sa: ecologic, politic, economic, tehnologic, social, legislativ, cultural, estetic”, a spus bibliotecar responsabil Raluca – Maria Bucur.

”În volumul „Poluarea şi protecţia mediului”, Matei Barnea specifică:”Omul şi mediul înconjurător sunt entităţi inseparabile, existenţa omului fiind dependentă de mediu”. Biblioteca Municipală a lansat campania de conștientizare a prezervării mediului înconjurător, axată pe conștientizarea și educarea copiilor cât și a adulților privind necesitatea protejării mediului natural, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea implicării ONG-urilor din România în monitorizarea politicilor publice de mediu”, a spus prof. Viorica Bica.

  1. Natura între darul lui Dumnezeu și alternativa afaceristă, prezentat de preot prof. dr. Ciprian Valentin Bîlbă

Respectul față de om și față de natură se bazează pe redescoperirea Creatorului care ne-a dăruit pământul spre hrană, delectare și rugăciunea recunoștinței. Dacă omul nu-l redescoperă pe Făcător, nu reușește să găsească nici temeiul raportării la lume și cosmos. Pentru români, niciodată apele, pământul și munții  mu au reprezentat doar un prilej de îmbogățire cât de contemplație și mulțumire adusă Tatălui pentru lumea ca dar”, a spus prof. dr. Ciprian Valentin Bîlbă.

  • Ora pământului 2019

-prezentat de Răzvan Carp, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu”

  1. Lăsați pământul să respire!

-prezintă Denisa Begu, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin   Brâncoveanu”

  1. Artă plastică: Pledoarie pentru Terra
  2. Pământul, casa noastră comună”

-prezentat de Denisa Begu, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin   Brâncoveanu”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.