foto: Ziarul Unirea

Ora Pământului va avea loc pe 30 martie 2019, de la ora 20:30. 

„Ora Pământului /Earth Hour “ a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut  în doar câțiva ani Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

La evenimentul Ora Pământului, de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, oamenii de pretutindeni sunt îndemnați să stingă lumina pentru o oră,  în intervalul 20.30 – 21.30, să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Peste 180 de țări și teritorii se reunesc și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii, guverne să acționeze pentru a stopa declinul biodiversității. Kenya, de exemplu, intenționează să planteze 1 miliard de copaci până în 2030 pentru a reface pădurile.

Considerăm că cel mai important lucru este ca Ora Pământului/Earth Hour să aibă impact asupra tuturor instituțiilor făgărășene. Susţinem acțiunile creative care pot contribui la transmiterea mesajului Earth Hour, lărgirea numărului de susţinători ai evenimentului. Cetățenii  sunt invitați să stingă lumina și să se reconecteze cu natura.“, este mesajul  reprezentantilor Primariei Fagaras.