Linie de gardă la Ortopedie de luna viitoare

Consilierii locali, întruniți în ședință extraordinară aseară au votat înființarea liniei de gardă în specialitatea clinică „Ortopedie Traumatologie“ la domiciliu.

Având în vedere Programul de Endoprotezare în care este inclus Spitalul Municipal, prin Compartimentul de ortopedie-traumatologie, precum și condiția obligatorie de a asigura asistență medicală în această specialitate în mod permanent, 24 ore din 24.

În seara aceasta am solicitat Consiliului Local al Municipiului Făgăraș înființarea unei linii de gardă la domiciliu, pentru Compartimentul de Ortopedie, din cadrul secției de Chirurgie a Spitalului Municipal Făgăraș. Practic, în urmă cu un an, s-a mai aprobat o linie de gardă, dar o linie de gardă normală, care necesita aprobarea Ministerului Sănătății iar această aprobare nu a venit până în acest moment. Anul trecut, după cum știți, în spital s-au făcut mai multe investiții: camera curată, aparatul de  artroscopie pentru rămânerea în Programul de Endoprotezare. Era necesar ca să asigurăm acest serviciu pacienților, în sensul că pacienții nu vor mai fi trimiși la Brașov pentru că va fi asigurată asistență medicală 24 de ore din 24 și în weekend. Medicii sunt dispuși să vină în această linie de gardă și este o soluție de avarie până la aprobarea de către Ministerul Sănătății a liniei de gardă normală“, ne-a spus Mariana Câju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal.

Potrivit președ. Consiliului de Administrație, linia de gardă la acest compartiment va funcționa începând cu data de 1 aprilie. În momentul de față sunt patru medici specialiști în ortopedie- traumatologie încadrați la Spitalul Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.