După o lungă perioadă în care făgărăşenii rău- platnici au primit apă rece la robinet, reprezentanţii societăţii Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraş vor începe din nou debranşările. Primele pe listă sunt asociațiile de locatari, ale căror datorii reprezintă 85% din datoria totală a făgărășenilor către societatea de distribuire a apei.

„Situația datoriilor nu se prea schimbă, este constantă treaba iar datoriile vechi nu prea sunt plătite. Avem la ora actuală un sold total de 1.575.000 lei, respectiv 1.365.000 lei, datorii mai mari de 45 de zile și cele care normal ar trebui să conducă la somații, la debranșări de la sistemul de distribuție. Campioane sunt asociațiile de proprietari, aici avem probleme și cred că este o hibă în modul în care asociațiile funcționează, în modul de organizare al lor, în modul în care cetățenii văd viața în comun. Asociațiile, la facturi mai mari de 45 de zile au peste 85% din soldul total. Cu agenții economici, cu populația de la case nu prea avem probleme. Acționăm, îi debranșăm dacă e cazul. Singurele probleme sunt cu asociațiile de proprietari și probabil în viitorul apropiat, pentru că a trecut și iarna și până acum nu am trecut la debranșări la asociații, dar odată cu venirea primăverii, îi atenționez pe toți care au datorii și nu vor să facă nimic că vor fi somați și dacă nu vor plăti, vom trece la debranșări.“, ne-a declarat Vasile Manta, directorul Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș.

Asociațiile de proprietari au de plată distribuitorului de apă 1.353.000 lei iar facturile mai vechi de 45 de zile sunt în valoare de 1.174.000 lei. Populația de la case are de plată către societate 120.000 lei iar datoriile mai vechi de 45 de zile sunt în valoare de 105.000 lei. Agenții economici au de plătit către Apa Canal Sibiu 92.000 lei iar facturile mai vechi de 45 de zile au o valoare de 65.000 lei.