Blocuri reabilitate termic în Făgăraș, cu fonduri europene

În urmă cu un an, Primăria Făgăraș a depus pentru finanțare cu fonduri europene, proiectul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Făgăraș”. După finalizarea tuturor etapelor de evaluare și răspunsurile la clarificări, proceduri care au durat 12 luni, ieri a fost semnat contractul de finanțare, informează primarul Făgărașului.

Patru blocuri din oraș vor fi reabilitate termic. Este vorba despre blocurile 4,5 și 6 din strada Câmpului și blocul 51A din strada Teiului. Blocurile vor beneficia de izolarea termică a pereților exteriori, a zonei de intrare în scară, a ferestrelor, a soclului, a planșeului peste subsol, bordarea cu fâșii de vată minerală bazaltică rigidă a planșeelor, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei exterioare, închiderea balcoanelor și a logiilor precum și dotarea instalațiilor cu corpuri noi de iluminat pe baza de senzor de mișcare.
Valoarea proiectului se ridică la 6.015.212,3 din care 60% fonduri nerambursabile, Primăria Făgăraș 15% și doar 25% vor fi suportate de către proprietar.

„Personal, mi-aș fi dorit ca toate blocurile din municipiu să beneficieze de astfel de lucrări. Din păcate însă, deși la apelul precedent erau documentațiile pentru 18 blocuri, când au fost invitați la dezbatere pentru depunerea proiectului pe noul apel, doar reprezentanții celor patru blocuri au adus documentațiile și au reușit să fie incluși în proiect. Mulțumesc colegilor din Primăria Făgăraș pentru munca depusă!“, potrivit informării făcute pe pagina de socializare, de primarul Gheorghe Sucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.