În vizită la Colegiul Național „Doamna Stanca“

De săptămâna viitoare încep înscrierile la școală și potrivit calendarului, în această perioadă, școlile organizează „Ziua porților deschise“. Astăzi, micuții, care la toamnă vor păși în clasa pregătitoare, au vizitat Colegiul Național „Doamna Stanca“. Primirea a fost una așa cum se cuvine iar elevii colegiului împreună cu doamnele învățătoare le-au pregătit preșcolarilor fel de fel de activități interactive, dar și un spectacol cu cântece și dansuri populare.

La clasa pregătitoare, micuții alături de elevi s-au jucat și în același timp au învățat matematică.

 

Am pregătit pentru micii noștri vizitatori un joc interactiv matematic. Prin acest joc, elevii își exersează cunoștințele lor matematice. Am ales acest joc, deoarece la această vârstă jocul este modalitatea fundamentală de învățare și în același timp se și distrează“, ne-a spus Dorina Anghel, învățătoare la clasa pregătitoare de la Colegiul Național „Doamna Stanca“.

Nu e greu la școală. Îmi place foarte mult iar astăzi am învățat cifre“, ne-a spus Alex, elev în clasa pregătitoare.

 

Astăzi mi-a plăcut mult la școală pentru că am avut un joc frumos și au fost la noi copiii de la grădiniță. Până acum am învățat multe litere noi“, ne-a spus Adelina.

Elevii din clasa a IV-a A și-au așteptat musafirii îmbrăcați în costume populare. Micuții au fost încântați de spectacolul de cântece și dansuri populare oferit de elevi.

Astăzi, pentru copiii care vor intra în clasa pregătitoare, am pregătit câteva cântece pe care noi le-am prezentat la serbarea în cinstea  împlinirii a 100 de ani  de la Marea Unire și două dansuri populare. Îi așteptăm cu drag la noi la școală. Eu voi fi doamna învățătoare care va prelua grupa pregătitoare și îi așteptăm cu multă dragoste“, ne-a spus Mioara Plumb, învățătoare la clasa a IV-a A.

Pentru anul școlar 2019-2020, la Colegiul Național „Doamna Stanca“  sunt propuse trei clase pregătitoare. O clasă pregătitoare cu program normal și prelungit, de 25 de locuri la Colegiul Național „Doamna Stanca“, o clasă pregătitoare cu program normal și prelungit, de 25 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 7 și o clasă pregătitoare, de 25 de locuri, cu predare în limba germană, la Școala Gimnazială nr. 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *