SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Simulare și pentru elevii din clasa a VII-a!

Simularea Evaluării Naţionale se va desfăşura în perioada 11 – 13 martie, în acest an urmând să participe şi elevii de clasa a VII-a, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, într-o conferinţă de presă.

„Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există şansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a şi devine irecuperabil”, a declarat Andronescu, potrivit edupedu.ro.

Potrivit ministrului, simularea probelor scrise ale Bacalaureatului Naţional este programată în perioada 18 – 21 martie.

La simularea Evaluării Naţionale vor participa, alături de elevii de clasa a VIII-a, şi cei din a VII-a, iar la simularea Bacalaureatului şi elevii clasei a XI-a, alături de cei din a XII-a.

Adevăratele examene din cadrul Evaluării Naţionale vor avea loc în perioada 18-21 iunie, iar elevii vor susţine probe scrise la Limba şi Literatura română, Matematică şi Limba şi LIteratura maternă (doar cei care studiază în clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi afişate în perioada 25 iunie, iar cei nemulţumiţi vor putea face contestaţii în aceeaşi zi. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 29 iunie.
În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie. În media de admitere la liceu, 80% va conta media generală la evaluarea naţională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.