Poliția Română avertizează: „Nu accesați linkuri sau fișiere din email-uri pe care le primiți pur și simplu, fără să le fi solicitat sau fără să știți de la cine sunt!“

Oamenii legii luptă cu răufăcătorii nu doar pe străzi, ci și în mediul virtual. Astfel, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, Poliția Română avertizează în privința celui mai agresiv virus de timp ransomware.

A făcut peste un milion de victime în întreaga lume! Plățile cerute drept răscumpărare începeau de la 600 de dolari pentru un calculator personal și ajungeau până la 700.000 de dolari pentru companii! Vorbim despre cel mai agresiv virus informatic de tip ransomware.

Noul soft de decriptare poate fi descărcat gratuit de pe site-ul No More Ransom și de pe pagina Bitdefender Labs.

Pentru realizarea lui, polițiștii români au lucrat alături de Europol, FBI, alte agenții de aplicare a legii, sub coordonarea DIICOT și cu sprijinul Bitdefender România.

Oameni buni, nu accesați linkuri sau fișiere din email-uri pe care le primiți pur și simplu, fără să le fi solicitat sau fără să știți de la cine sunt!

Dacă vedeți, pe ecran, imaginea din fotografie, NU plătiți răscumpărarea! Faceți copii ale datelor compromise, așa cum apar ele în calculator, și adresați-vă Poliției!

PS: GrandCrab este virusul informatic care se distribuie prin diverse metode (email-uri de tip spam și campanii de malware) și care, odată accesat, criptează toate fișierele. Ulterior, pe ecranul calculatorului, apare o cerere de răscumpărare (ransomware note) formulată pentru ca victimele să poată reintra în posesia informațiilor pierdute.“, informează reprezentanții Poliției Române. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.