Harta calității drumurilor din România

foto: arhiva

Asociația Pro Infrastructur prezintă harta calității drumurilor din România. Șoferii pot verifica acum starea tehnică a fiecărei șosele din țară, accesând o pagină de Internet.

Potrivit digi24.ro, harta prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro prezintă starea șoselelor naționale din România, împărțită pe mai multe clase, anume „excelent”, „bun”, „mediocru/peticit”, „rău”, „extrem de rău”, „în lucru” și „calitate necunoscută”. Este prezentat și un tabel în care apare evoluția principalelor drumuri naționale în ultimii ani.

În zona noastră, DN1, între Sibiu și Brașov figurează ca drum excelent și bun. Drum rău, cu multe gropi este DN73 A și în special în zona Țării Făgărașului, din DN1, Șercaia, Șinca Veche, Șinca Nouă, Poiana Mărului. Drum mediocru sau peticit este și drumul 105 Voila – Agnita.

Harta a fost realizată de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro și construim-românia.ro, având un ”caracter subiectiv”, după cum spun autorii acesteia.
Automobiliștii au o imagine de ansamblu a unui drum național, dar există posibilitatea ca, punctual, în anumite zone, drumul în cauză să fie mult mai prost sau mai bun decât apare pe hartă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.