VINERI

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade in Banat si in sudul Crisanei, iar cele minime între -8 şi 1 grad, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -15 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte şi mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã în sudul şi în estul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, Muntenia, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţã.

SÂMBĂTĂ

 Valorile termice vor deveni uşor mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estul Transilvaniei şi 11 grade in sudul Olteniei, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -8…-9 grade. Cerul va fi variabil în zonele de deal şi de munte, precum şi în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei şi temporar noros în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, precum şi în Moldova şi în Dobrogea. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, pe suprafeţe mici, în zonele joase de relief, va fi ceaţã.

DUMINICĂ

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi, mai accentuat în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 15 grade, cu cele mai mari valori in Moldova iar cele minime între -5 şi 5 grade, mai coborâte în depresiuni spre -7…-8 grade. Cerul va avea înnorãri în nord-vestul şi centrul ţãrii, iar în restul teritoriului va fi variabil, mai mult senin ziua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Dimineaţa şi noaptea pe suprafeţe mici va fi ceaţã.

sursa. romaniatv.net