foto:arhiva

Pompierii făgărășeni au fost solicitați azi-noapte, în jurul orei 1.00, la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Cincu. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD, de la Detașamentul Făgăraș, precum și cinci servanți din cadrul SVSU Cincu. Intervenția a durat până la ora 3.30, potrivit lct. col Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Din primele verificări, se pare că focul a fost pus intenționat.

A ars acoperișul din lemn cu învelitoare din țiglă, pe  o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați. Casa nu era locuită, proprietarii fiind plecați din țară. Cauza probabilă este folosirea intenționată a sursei de aprindere“, ne-a declarat lct. col. Dorin Moldovan, comandatul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Polițiștii fac de asemenea cercetări pentru a se stabili exact cauza incendiului.

A fost un apel pe 112, azi-noapte, în jurul orelor 1.00, cu privire că în localitatea Cincu a izbucnit un incendiu. Poliția s-a deplasat la fața locului, acolo erau deja pompierii care au localizat și stins incendiul. Poliția face cercetări cu privire la stabilirea cauzelor care au condus la producerea incendiului“, ne-a spus subcomisar Alina Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brașov.