Lansare Științescu Țara Făgărașului, ediția a treia

dav

Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează a treia ediție a Fondului Științescu Țara Făgărașului, program prin care acordă finanțări în valoare de 120.000 lei pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani.
Fondul se adresează organizațiilor neguvernamentale, muzee, biblioteci, centre de plasament, grupurilor de inițiativă și persoanelor pasionate de știință  profesorilor și instituțiilor școlare, din medii profesionale diverse din Țara Făgarașului. La Științescu, oricine poate fi educator. Pasionații pot să înscrie proiecte care promovează educația STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) și care au scopul de a aduce știința mai aproape de copii prin proiecte creative, joacă și experimente.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte: adulți cu experiență în domeniul STEAM și tineri. De asemenea, încurajăm implicarea persoanelor vârstnice și colaborările dintre persoane sau organizații din mediul urban și cel rural.

Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016 în Țara Făgărașului.
Pasionați de științe și tehnologie, elevi, profesori, reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat să învioreze științele și să captiveze copiii și liceeni. Astfel că Științescu a investit până în prezent cu încrederea lui 22 echipe ca să-i ducă mai departe mesajul: Insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului caută proiecte inovative care să ajute elevii între 6 și 19 ani să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire, ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să se apropie practic de mediul înconjurător și să înțeleagă, prin metode alternative de predare și ateliere interactive, materii precum astronomie, biologie, chimie, geografie, geologie, meteorologie, fizică, matematică, informatică, inginerie, tehnologie, arhitectură.

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”! Dacă ești un pasionat al științelor și ai o idee de proiect dar nu știi foarte bine cum ai putea să o pui practică, vino în data de 15 februarie ora 17.00 la sediul fundației din Bulevardul Unirii nr. 1C, Făgăraș pentru un training de scriere a unui proiect. Pe scurt, vom ajuta să vă transformați ideea într-un proiect educaţional care să facă tinerii și copiii să iubească mai mult ştiinţele.
Bugetul maxim pentru un proiect este de 12.000 de lei.

Cum aplici?
Proiectele detaliate, în forma lor finală se înscriu în formularul de aplicare disponibil pe site-ul https://fagaras.stiintescu.ro/detalii-inscriere/ și se completează de către aplicant în format electronic.
Înscrierea proiectelor se realizează prin intermediul unei cereri de finanțare care cuprinde:
(1) un formular de aplicare și (2) un formular de buget care se trimit electronic până la data de 12.03.2019 la ora 16.00.

Membrii echipei Fundației oferă  sprijin și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor celor care doresc să aplice prin programare în prealabil la cristina.muntean@fundatiactf.ro .  Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.
Proiectele finanțate în edițiile anterioare sunt disponibile aici și în cadrul unui material video.
Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate precum și despre modalitatea de aplicare, vă rugăm să accesați http://fagaras.stiintescu.ro/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.