Bătrânețe chinuită. O mamă de 82 de ani, cu doi copii cu handicap, are nevoie de ajutor

La cei 82 de ani, o bunicuță din Sâmbăta de Sus, trece prin clipe grele ale vieții. Victoria Pleșa trăiește într-o casă sărăcăcioasă, din lut,  de la marginea satului, alături de doi copii cu handicap și unul alcoolic. Bătrânețea este o haină mult prea grea pentru femeie, mai ales că ajunsă la vârsta aceasta are multe de îndurat. Povestea lor a fost făcută publică pe facebook de nepoatele a femeii. Acestea povestesc cu durere prin ce trece zilnic bătrânica și cer ajutor oamenilor cu suflet, care pot contribui la amenajarea unei locuințe decente pentru această familie.

În acest sens, a fost făcută și o campanie de strângere de fonduri pe facebook intitulată „Ajutor pentru familia Pleșa“

Povestea lor nu este una ușoară, mamă a 6 copii, 3 dintre ei fiind decedați, 2 cu handicap iar unul alcoolic. Mama are 82 de ani, bolnavă și dumneaei. Pensia pe care o primesc de la stat adesea ajunge în mâinile fiului alcoolic, acesta cheltuind-o pe alcool si țigări, bătrâna fiind agresată pentru aceasta. Condițiile în care trăiesc lasă de dorit, o casă de lut, fără curent, apă sau gaz. Aceștia mănâncă atunci când localnicii își mai fac milă de ei. În urma cu 3 ani primăria comunei Sâmbăta de Sus le-a oferit un container cu două dormitoare și o baie în care să se mute, dar acesta nefiind mobilat sau legat la utilități. Acest container figurează în acte ca fiind mobilat și numai bun de făcut o casă din el dar realitatea fiind alta. Cu ajutorul dumneavoastră dorim să le oferim șansă la o viață mai bună și să le utilăm și racordăm la utilități acest container. Orice donație contează. Dacă nu puteți ajuta cu bani cel puțin cu un share vă rog. “, se arată în descrierea campaniei, inițiată de Ioana Ilioiu și Magda Ganea.

Mama celor două fete care au inițiat această campanie, ne-a povestit și ea despre drama prin care trece această bătrânică.

Eu sunt nepoata femeii de 82 de ani. Femeia a avut 6 copii, trei au murit și au mai rămas în viață 3 copii, din care doi cu handicap: o fată surdo-mută de 55 de ani și un băiat de 48 de ani, bolnav psihic, dar nu face rău, nu e violent. Mai are un băiat care e zdravăn, sănătos la 60 de ani, dar e alcoolic. Bunica cred că are o pensie de 1000 de lei de urmaș și mai are 375 de lei pentru fiecare din cei doi copii bolnavi. Dar când vine pensia, fiul cel mare, care nu lucrează nicăieri, se duce și îi ia banii mamei și cumpără băutură, țigări. Mâncare nu prea primește băiatul acela bolnav, cred că la zile mari, când se duce cineva și îi duce. Dacă e băiatul cel mare acasă, aruncă mâncare pentru că zice că face pe el și cine să-l curețe și să-l spele. Stau într-o casă de lemn, lutul cade de pe pereți. Casa are o singură cameră și un hol. În aceeași cameră dorm trei suflete iar băiatul cel mare care bea doarme undeva într-un grajd. Când e frig vine la maică- sa să doarmă și el. În acea cameră au o sobă și e mereu fum. Sâmbătă când am fost la ei, nu aveau foc, ieri la fel. “, ne-a povestit Silvia Ilioiu.

Cine poate și vrea să ajute această familie în amenajarea  locuinței, poate să doneze bani pe facebook, în cadrul campaniei de strângere de fonduri „Ajutor pentru familia Plesa“, din legătura de mai jos.

https://www.facebook.com/donate/604706953286178/2192289830810020/

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.