Atenţionare COD GALBEN de NINSORI, lapoviţă şi vânt puternic

Dejani

Meteorologii anunţă din nou vreme rece, cu ninsori şi lapoviţă, în Brașov, dar şi în alte judeţe din ţară. 

Prima atenționare este valabilă din  11 februarie, ora 20  și până în 13 februarie, ora 10
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

      „În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
      Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.“, potrivit ANM.

Cea de-a doua atenționare este de Cod galben și intră în vigoare din această seară, de la ora 22.00 și este valabilă până în 13 februarie, ora 02.00.
Potrivit meteorologilor sunt așteptate  ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.

     „ În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.“, potrivit ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.