Un făgărășean care locuiește în blocul S10, de pe strada Octavian Paler, din Făgăraș a reclamat faptul că atât el, cât și o parte din vecinii lui, sunt terorizați de pisicile de la blocul în care locuiesc. Și nu sunt puține. Dacă în urmă cu câțiva ani erau doar câteva, spune cetățeanul, în ultimul timp, acestea s-au înmulțit, ajungând în prezent la 13-14 animale. Pisicile stau în parcarea interioară a blocului, se urcă pe mașini, le zgârie și le murdăresc.

S-au înmulțit pentru că oamenii le dau de mâncare. Nu ne convine deloc această situație. Pisicile stau toată ziua pe mașinile noastre. Degeaba speli o mașină și peste jumătate de oră, cum ai plecat de lângă mașină, sunt călare pe mașini. Am vorbit și cu cei care le hrănesc și mi-au spus că sunt un om rău că le spun să nu le mai dea de mâncare“, ne-a spus Andreiu Grancea.

Bărbatul spune că pisicile sunt hrănite de câțiva locatari din zonă, însă crede că trebuie să se ia măsuri pentru că nu e normală această situație. De altfel, nu e singura zonă din oraș unde prezența în număr mare a acestor animale este semnalată. Este cunoscut cazul și în cartierul Gării, unde hrana pentru pisici a atras o vulpe.

Dacă de câinii fără stăpân am scăpat, numărul lor fiind în scădere pe străzile din oraș, în privința pisicilor nu este nicio reglementare în vigoare. Doar Poliția Locală poate să-i amendeze pe cei care sunt prinși hrănind animalele pe domeniul public.