Au început înscrierile proiectelor pentru ”Bikeathon Țara Făgărașului”- ediția a VI-a

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a dat startul înscrierilor de proiecte pentru cea de-a șasea ediție a concursului caritabil de ciclism, ”Bikeathon Țara Făgărașului”, o platformă de strângere de fonduri. Proiectele pot acoperi domenii diverse, precum: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă, etc. Pot aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate, pe care vor să‐l promoveze în spațiul public), școli, licee sau companii, care pot înscrie proiectele pe platforma-http://bikeathon.fundatiactf.ro, la secțiunea ”Proiecte – Înscriere proiect”. Perioada de înscriere a proiectelor se încheie pe 28 februarie 2019.    
În urma validării și a unei selecții făcute de către o comisie, proiectele vor fi prezentate pe site, iar obiectivul de atragere de fonduri recomandat pentru un proiect este de minim 2.000 de lei.
      Pe parcursul perioadei de depunere a proiectelor, echipa FCTF va acorda consultanță, la cerere, pentru definirea proiectelor și a aplicațiilor, cu programare prealabilă la adresa cristina.muntean@fundatiactf.ro .
Companii, ONG-uri, persoane fizice, tineri si mai puțini tineri, își unesc forțele, propun proiecte pentru comunitate sau pedalează pentru a obține fondurile necesare implementării acestora. ”Bikeathon” este un eveniment unde comunitatea interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
Evenimentul cuprinde mai multe etape:
1): Înscrierea proiectelor/cauzelor: 31 ianuarie – 28 februarie
Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit propun idei și proiecte iar cele mai bune vor fi selectate de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității.
Se completează on-line formularul de aplicare până la data de 28 februarie 2019 ora 16.00.Selecția  proiectelor va avea loc în perioada: 1 martie – 4 martie
Lista proiectelor care vor participa la ediția a VI-a a Bikeathon Țara Făgărașului va fi anunțată în data de 5 martie 2019. Din această dată proiectele pot primi înscrieri de bicicliști și susținători.
2): Înscrierea bicicliştilor: 5 martie – 31 mai
Bicicliștii care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, partial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.
3): Înscrierea susținătorilor pentru biciclişti/cauze/proiecte: 5 martie – 30 iunie
Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise.
De asemenea, companiile pot alege să mobilizeze un număr cât mai mare de angajați să participe la cursele de la Bikeathon, donând o sumă de bani pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare echipă de proiect și biciclist fundraiser își va dezvolta campanii de atragere de fonduri  pentru proiectul propus, iar acestea vor fi validate de către echipa de organizare ”Bikeathon”.
Din fața Cetății Făgăraș, în data de 8 iunie 2019, se va da startul celor 5 curse din cadrul ”Bikeathon”,: cursa de 70 de kilometri, cursa de 46 de kilometri, cursa de 22 de kilometri și cea de 10 kilometri. De asemenea, se va organiza ca în fiecare an, Cursele copiilor, desfășurată în jurul Cetății.
La fel ca la ediția trecută, organizatorii împreună cu Fundația Motivation România vor organiza pentru utilizatorii de scaune rulante, cursa de 4 kilometri, oferind o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor.
Prima ediție ”Bikeathon” s-a petrecut în 2014 și a crescut exponențial de la an la an, obținând până acum următoarele rezultate: 66 de proiecte finanțate, 1.766 donatori, 335.000 lei- suma mobilizată, 2519 de bicicliști, 453 de voluntari, 22.236 de kilometri pedalați. Cel mai tânăr concurent Bikeathon a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani, astfel încât vârsta nu reprezintă un obstacol în regulamentul de înscriere al competiției.

        “Bikeathon-ul a fost o experinţă superbă! Făgăraşul a prins viaţă prin sport şi generozitate! A fost un eveniment care m-a inspirat că suntem mulţi care nu doar ţinem la comunitatea nostră, ci chiar contribuim ca lucrurile să meargă mai bine. ” , spune Ştefan Cibian, participant. 
Organizatorul evenimentului, Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, construieşte o platformă de gestionare a donatorilor şi a plăţilor şi finanţează apoi fiecare proiect cu sumele strânse pentru el.
Fundația Comunitară Țara Făgărașului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care identifică, promovează și finanțează inițiative și proiecte ale comunității făgărășene, contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate și distribuite transparent prin intermediul burselor sau a granturilor. În același timp, FCTF pune la dispoziția companiilor care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanță pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susține și a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunității. De la înființarea FCTF, în iunie 2013 și până în 2017, au fost oferiți 874.643 de lei, prin finanțări nerambursabile, pentru 324 de proiecte și 185 de burse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.