foto: arhiva presagalati.ro

Autoritățile vor să dea viață cinematografului Transilvania și în acest sens au demarat procedurile ce se impun pentru reabilitarea acestuia. În ședința de consiliu de miercuri, 30 ianuarie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care se atestă apartenența la domeniul public a imobilului și terenului unde se află cinematograful. Numai că până la demararea proiectului, se impune o consolidare a blocului, la parterul căruia se află cinematograful.

„Am finalizat proiectul pentru cinematograful Transilvania. Mai discutăm pe deviz, pentru că mi se pare prea mare, dar acolo avem impus de expert o consolidare a blocului. Știți că cinematograful Transilvania este la parterul unui bloc și avem nevoie de consolidări. Astăzi am dat o hotărâre de consiliu de a perfecta din punct de vedere juridic, am ajuns într-o etapă finală ca ulterior să aprobăm indicatorii tehnico-economici și să începem procedura de achiziție a constructorului“, ne-a spus primarul Gheorghe Sucaciu.

Potrivit edilului șef în cazul în care nu se va găsi o finanțare externă pentru reabilitarea cinematografului, se vor aloca bani din bugetul local pentru această investiție.