„Sufletul satului“, la Drăguș. Foto-video

Drăgușul a îmbrăcat  din nou haine de sărbătoare. Festivalul de tradiții „Sufletul satului“, organizat pentru al optulea an consecutiv în satul de la poalele munților Făgăraș, a adunat ieri sute de participanți din localitățile Țării Făgărașului. Tradițiile, portul popular, dăruirea, muzica și voia bună au fost ingredientele principale  ale evenimentului din Drăguș.

Evenimentul a debutat cu o paradă a portului popular pe străzile din Drăguș. Cei prezenți la festival au putut admira costumele tradiționale din satele Țării Făgărașului. În debutul evenimentului, participanții, atât din Drăguș, cât și din alte localități ale Țării Făgărașului, s-au prins hora Unirii în fața Căminului Cultural, acolo unde s-a desfășurat festivalul.

Ne bucurăm de prezența tuturor grupurilor care au venit din Țara Făgărașului și că am reușit să strângem atâta lume, aât în calitate de participanți, cât și în calitate de spectatori ai evenimentului nostru. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, mulțumim celor care au venit în calitate de spectatori. Din punctul nostru de vedere, al administrației publice locale, ne dăm tot interesul să venim în sprijinul organizatorilor cu tot ceea ce este nevoie, în măsura posibilităților, bineînțeles“, ne-a spus Cornel Greavu, primarul comunei Drăguș.

Pe scena Căminului cultural au evoluat mai multe grupuri de copii, copii care au trăit prin prisma acestui festival, șezătorile de altădată și au demonstrat că știu dansul și muzica tradițională. Pe scena Căminului Cultural au urcat copiii de la Școala Gimnazială Drăguș, Grupul Voinicii Făgărașului, de la Colegiul Național „Radu Negru“, Grupul de Copii Sirinx de la Școala Gimnazială Ucea de Jos, Ansamblul de Copii Horița din Lisa, Grupul de Copii Piticii Voinici de la „Radu Negru“, Grupul de Elevi de la Școala Gimnazială „Octavian Paler“- Lisa, Grupul de eleve de la Clubul Elevilor Victoria, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială Viștea de Jos și Corul de elevi de la Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu“ din Victoria.

„Ne bucurăm că a opta ediție a reușit să adune foarte multe grupuri din Țara Făgărașului și să sărbătorim împreună cei  90 de ani de la prima campanie sociologică aflată la Drăguș și constituită în cadrul comunei noastre.  Ne bucurăm că am reușit să celebrăm și unitatea și să antrenăm cât mai mulți tineri în acest ideal al națiunii noastre, ce înseamnă a fi român, a fi în cuget, în simțire și în rânduială. Astăzi, într-adevăr și Hora Unirii și momentele de pe scenă au fost momente înălțătoare, care dovedesc că putem duce mai departe renumele adevăratului român și în particular, pentru noi drăgușenii, renumele Drăgușului“, ne-a spus prof Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

 

Evenimentul s-a încheiat cu acordarea de plachete și distincții ,,Suflet din sufletul satului“. Acestea au fost acordate în ,,Anul satului autentic”2019, persoanelor care s-au implicat de-a lungul timpului în evenimentele culturale ale Drăgușului. La final, cei prezenți s-au bucurat de un minunat program muzical, oferit de îndrăgitul interpret, Sebastian Stan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.