„SUFLETUL SATULUI“, LA DRĂGUȘ

Satul Drăguș va fi din nou în sărbătoare. În data de 27 ianuarie va avea loc pentru al optulea an consecutiv, Festivalul local de tradiții și obiceiuri de iarnă „Sufletul satului“. La evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul Local Drăguș,  vor evolua nouă grupuri de copii din Țara Făgărașului iar invitat special este interpretul de muzică populară Sebastian Stan.

Evenimentul va debuta la ora 13.15, cu o paradă a grupurilor prezente și cu Hora Unirii, în fața Căminului Cultural din Drăguș.

Vor fi prezente nouă grupuri de copii, inclusiv cei de la Drăguș. Ce este special la ediția din acest an, este faptul că se împlinesc 90 de ani de la prima campanie sociologică, efectuată de Dimitrie Gusti în 1929 și atunci noi vom celebra de fapt două evenimente, fiind sub auspiciile Micii Uniri, dar și cei 90 de ani de la imortalizarea momentelor de viață sătească din Drăguș. Noi vom prinde prin momentele Drăgușului, atât cele ale copiilor de la Școala Gimnazială, cât și cele ale Grupului de Femei din Drăguș, aspecte legate de ceea ce a însemnat viață sătească“, ne-a spus prof. Maria Racu.

La eveniment vor participa grupuri de la Școala Gimnazială Drăguș, Grupul Voinicii Făgărașului, de la Colegiul Național „Radu Negru“, Grupul de Copii Sirinx de la Școala Gimnazială Ucea de Jos, Ansamblul de Copii Horița din Lisa, Grupul de Copii Piticii Voinici de la „Radu Negru“, Grupul de Elevi de la Școala Gimnazială „Octavian Paler“- Lisa, Grupul de eleve de la Clubul Elevilor Victoria, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială Viștea de Jos și Corul de elevi de la Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu“ din Victoria.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.