Urmărire ca-n filme în Berivoi

La data de 19 ianuarie a.c., în jurul orelor 23,30, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Voila au executat cu autospeciala din dotare, semnal de oprire, prin folosirea semnalelor acustice si luminoase pentru un autoturism marca Opel înmatriculat în Bulgaria, care circula pe DC 69 în satul Berivoi, com. Recea, jud. Brașov.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor efectuate de organele de poliție, a mărit viteza, continuându-și deplasarea pe DC 72.  Observând manevra acestuia, prin folosirea semnalelor acustice si luminoase ale autospecialei, polițiștii au procedat la urmarirea autoturismului, care a pătruns pe un drum lateral deplasându-se pe câmp, apoi înspre grajdurile situate în acea zona. La un moment dat, conducatorul auto a oprit, a coborât din autoturism și  a fugit în directie necunoscută, reușind să se sustragă controlului.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 29 ani din com. Recea. Acesta  nu deține permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conduce nu este asigurat RCA.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Totodată, bărbatul a fost sanctionat contravențional pentru încălcarea prevederilor  OUG 195/2002-Rep, cu privire la acesta luându-se măsura complementară a reținerii  certificatului si plăcuțelor de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.