Depunere de coroane la statuia lui Badea Cârțan

În data de 24 ianuarie 2019 se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Badea Cârțan și 50 de ani de când a fost finalizată statuia sa din Fãgãraș.  Pentru a-i cinsti memoria, eforturile, dar și dragostea pentru țară, reprezentantele Asociației „Iia Călătoare“ împreună cu  femeile din grupul Șezători în Țara Făgărașului vor depune o coroană de flori la statuia lui, aflată lângă Casa de Cultură din Fãgãraș.
Făgărășenii sunt așteptați să se alăture, pentru a aprinde o lumânare sau să depună o floare la statuia lui Badea Cârțan, joi, 24 ianuarie, de la ora 16.30.

Gheorghe Cârțan cunoscut și sub numele de Badea Cârțan (n. 24 ianuarie 1849, Cârțișoara- d. 7 august 1911) a fost un țăran român care a luptat pentru independența românilor din Transilvania, distribuind cărți românești, aduse clandestin din România, la sate.

A călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și alte mărturii despre originea latină a poporului român. În 1877 s-a înrolat voluntar în războiul de independență al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.