S-a mărit plafonul la ajutoarele pentru încălzire. Făgărășenii, așteptați la Direcția de Asistență Socială

Multe familii şi persoane singure cu venituri mici au fost în situaţia de a nu mai solicita ajutoare la încălzire, în această iarnă. Și asta pentru că  veniturile acestora au crescut, în urma majorărilor salariale și astfel nu s-au mai încadrat în plafonul de 615 lei lunar pe membru de familie, prevăzut de lege. Vestea bună e că din această lună, aceştia pot face din nou cereri pentru a beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, întrucât plafonul a crescut de la 615 lei, la 750 de lei pe membru de familie. Mărirea acestuia a fost făcută prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, în baza articolului 94.

Dacă până în prezent, pentru sezonul rece, numărul solicitărilor a fost foarte mic, (în jur de 370 de dosare) comparativ cu anii trecuţi, (de exemplu, în 2006 erau 7800 de beneficiari), Direcția de Asistenţă Socială Făgăraș se aşteaptă ca numărul cererilor să crească în zilele următoare. Astfel, făgărășenii care se încadrează în noul plafon sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială să depună cereri pentru a beneficia de aceste ajutoare, de luni până joi, în intervalul 9.00-13.00 și vineri, între orele 9.00-12.00.

Potrivit datelor primite de la Serviciul de Asistenţă Socială, în acest sezon rece, la gaze naturale s-au încadrat la vechiul plafon doar 250 de beneficiari, la încălzirea cu lemne au fost 21 de solicitări, la energie electrică, 36 iar la energie termică, 65 de beneficiari.

Cei ce solicită în continuare acordarea de ajutoare, ca urmare a modificării plafoanelor pe cele trei tipuri de încălzire, trebuie să ţină cont însă şi de bunurile pe care le deţin în proprietate personală. Este vorba de bunuri mobile şi imobile, depozite bancare, terenuri, animale şi/sau păsări, pe care trebuie să le declare şi care pot duce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.