Un făgărășean a protestat astăzi în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș și în fața Poliției

Un făgărășean a protestat astăzi în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș și în fața Poliției Făgăraș, ținând în mâini o pancartă pe care a scris „Procurori și un polițist apără o infractoare care a ucis din culpă“. Octavian Enache povestește cum în urmă cu trei ani, soția lui de 66 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost victima unui accident de circulație, podus pe drumul de sub munte, în zona localității Breaza. Bărbatul e nemulțumit de faptul că după trei ani, organele de anchetă au propus o soluție de clasare a dosarului.

Ne duceam la o nuntă. Eu eram pe scaunul din față, soția în spate. În condiții normale, șoferița, care era o prietenă a soției, a intrat într-o depășire pe drum drept, cu condiții de vizibilitate perfecte și a făcut o coliziune frontală cu un  autovehicul care venea din sens opus, fără să schițeze vreun gest de frânare, fără vreun gest de virare, a intrat frontal. Mie mi-a rupt coastele și soția săraca  s-a ales cu coaste rupte, cu o serie întreagă de echimoze pe mare parte din suprafața  corpului. Toate aceste dovezi, procurorul de caz și polițistul care a propus clasarea cauzei, le-au ignorat“, ne-a spus Octavian Enache.

Soția bărbatului, în vârstă de 66 de ani, s-a ales cu răni grave: cu fracturi la piciorul stâng și brațul drept, la coaste. A ajuns la spitalul din Brașov, de unde a fost externată apoi, cu piciorul și mâna în ghips. După două săptămâni, femeia s-a stins în urma unei embolii pulmonare, povestește bărbatul.

Poliția de la Făgăraș a deschis un dosar penal de ucidere din culpă, pe care l-au tergiversat pe parcursul a trei ani. După trei ani, procurorul  de caz a dat o ordonanță de nesoluționare a cauzei de ucidere din culpă, practic de clasare a dosarului. Prin această hotărâre practic soția mea a fost ucisă a doua oară. Eu trebuie să-mi fac datoria sacră față de ea, să-i păstrez imaculată memoria.“, a spus Octavian Enache.

Potrivit procurorului Silviu Anton, a fost pronunțată o soluție de clasare în luna octombrie 2018, pentru care bărbatul a făcut plângere la prim- procurorul Parchetului, care a respins plângerea. Bărbatul a făcut apoi plângere și la judecătorie. Urmează ca luni, 14 ianuarie, instanța de judecată să verifice legalitatea și temeinicia soluției de clasare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.