Un făgărășean a protestat astăzi în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș și în fața Poliției Făgăraș, ținând în mâini o pancartă pe care a scris „Procurori și un polițist apără o infractoare care a ucis din culpă“. Octavian Enache povestește cum în urmă cu trei ani, soția lui de 66 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost victima unui accident de circulație, podus pe drumul de sub munte, în zona localității Breaza. Bărbatul e nemulțumit de faptul că după trei ani, organele de anchetă au propus o soluție de clasare a dosarului.

Ne duceam la o nuntă. Eu eram pe scaunul din față, soția în spate. În condiții normale, șoferița, care era o prietenă a soției, a intrat într-o depășire pe drum drept, cu condiții de vizibilitate perfecte și a făcut o coliziune frontală cu un  autovehicul care venea din sens opus, fără să schițeze vreun gest de frânare, fără vreun gest de virare, a intrat frontal. Mie mi-a rupt coastele și soția săraca  s-a ales cu coaste rupte, cu o serie întreagă de echimoze pe mare parte din suprafața  corpului. Toate aceste dovezi, procurorul de caz și polițistul care a propus clasarea cauzei, le-au ignorat“, ne-a spus Octavian Enache.

Soția bărbatului, în vârstă de 66 de ani, s-a ales cu răni grave: cu fracturi la piciorul stâng și brațul drept, la coaste. A ajuns la spitalul din Brașov, de unde a fost externată apoi, cu piciorul și mâna în ghips. După două săptămâni, femeia s-a stins în urma unei embolii pulmonare, povestește bărbatul.

Poliția de la Făgăraș a deschis un dosar penal de ucidere din culpă, pe care l-au tergiversat pe parcursul a trei ani. După trei ani, procurorul  de caz a dat o ordonanță de nesoluționare a cauzei de ucidere din culpă, practic de clasare a dosarului. Prin această hotărâre practic soția mea a fost ucisă a doua oară. Eu trebuie să-mi fac datoria sacră față de ea, să-i păstrez imaculată memoria.“, a spus Octavian Enache.

Potrivit procurorului Silviu Anton, a fost pronunțată o soluție de clasare în luna octombrie 2018, pentru care bărbatul a făcut plângere la prim- procurorul Parchetului, care a respins plângerea. Bărbatul a făcut apoi plângere și la judecătorie. Urmează ca luni, 14 ianuarie, instanța de judecată să verifice legalitatea și temeinicia soluției de clasare.