foto:gorjeanul.ro

Un val de viroze a fost înregistrat în toată țară, cu numeroși pacienți, adulți și copii, care ajung la camerele de gardă ale spitalelor. Nici Făgărașul nu a fost ferit de virozele respiratorii și nici de gripă. Sute de pacienți au luat cu asalt în ultima perioadă medicii de familie, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului și farmaciile. 

La Unitatea Primiri Urgențe de la spitalul din Făgăraș este plin de pacienți în această perioadă. Mulți dintre ei s-au prezentat cu viroze respiratorii, însă potrivit directorului medical, dr. Mihaela Pandrea, au fost confirmate și câteva cazuri de gripă. Nu a necesitat internare în aceste cazuri. De asemenea și la secția de pediatrie sunt înregistrate  foarte multe cazuri de viroze la copii iar trei din micii pacienți au fost diagnosticați cu gripă de tip A și sunt internați la secția de Boli Infecțioase.

Până acum, la nivel național au fost confirmate 67 de cazuri de gripă. În Galați, un bărbat de 53 de ani a murit după o formă severă de gripă – primul deces din acest sezon.

La capitolul viroze, în județul Gorj au fost confirmate 550 de cazuri, la Suceava, 630, și 402 cazuri, în județul Brașov.

Medicii recomandă să folosim în această perioadă măști de protecție, să facem vaccinul antigripal, să consumăm alimente ce ne ajută imunitatea și să ne hidratăm cu lichide calde. Vaccinul antigripal poate fi făcut până în luna martie.