Vreme geroasă la începutul săptămânii, cu temperaturi de până la minus 16 grade

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat duminică faptul că la începutul săptămânii viitoare vremea va fi rece, iar temperatura maximă va fi între -9 şi 1 grad. Aceștia mai precizează că noaptea de luni spre marţi va fi cea mai rece din săptămâna care urmează.

Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază, maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Reprezentantul ANM anunţă că miercuri şi joi vremea se va încălzi uşor, iar maximele vor fi între -2 şi 6 grade.
“Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei”, a mai spus meteorologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *