„Bucurie într-o cutie”

Voluntariatul poate fi o sursă foarte bogată de învățare, astfel pentru elevi este foarte important de a dobândi noi abilități utile, pentru viitorul lor în societate. În acest mod, ei învață să dăruiască, dar și să aprecieze ceea ce au.
În contextul acestor idei, în preajma sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii Gimnaziale Ghimbav au venit în ajutor elevilor Școlii Gimnaziale Șoarș, fiind încheiat un parteneriat de colaborare între cele două instituții, reprezentate de prof. Liana Sanda Paise, director al Școlii Ghimbav și prof. Cosmin Liviu Moldovan, director al Școlii Gimnaziale Șoarș. Coordonatorii acțiunilor au fost prof. înv. primar Virginia Ioana Costea, coordonator SNAC de la Școala Gimnazială Ghimbav, prof. Bianca-Simona Buitan, profesor de religie la Școala Gimnazială Ghimbav și prof. Claudiu Nicolae Buitan, consilier educativ la Școala Gimnazială Șoarș.
În perioada 26-29 noiembrie s-au desfășurat acțiuni de promovare prin afișe și flyere. Îndrumați de profesori, diriginți și învățătoare, elevii de la Ghimbav au pregătit pachete cu diverse daruri, rechizite, hăinuțe și chiar jucării.
Darurile au fost frumos împachetate și pregătite, ținându-se cont de vârsta și clasa colegilor beneficiari. În perioada 03-14 decembrie au fost colectate cadourile. Au fost strânse peste 220 de pachete, care au fost transportate în Școala Șoarș și distribuite elevilor, între 18 și 21 decembrie. S-au putut bucura elevi de clase primare și gimnaziale de pe raza comunei Șoarș, clasele de Pregătitoare până la clasa a IV-a de la Școala Primară Felmer, apoi elevii de la clasele Pregătitoare până la clasa a VIII-a Bărcuț, și cele de la clasele
Pregătitoare până la clasa a VIII-a Șoarș. Marea bucurie i-a cuprins pe toți elevii prin darurile primite. Aceștia s-au
putut bucura de cadouri bine pregătite și venite în mare ajutor. De asemenea, elevii care au putut participa prin ajutorul lor, s-au bucurat că pot fi de folos.
Această acțiune s-a încadrat în programul SNAC (STRATEGIA NAȚIONALĂ DE ACȚIUNE COMUNITARĂ), ca parte a activităților
desfășurate pe bază de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.