O familie din Țara Făgărașului are nevoie de ajutor. Au rămas doar cu hainele de pe ei

Un incendiu devastator a transformat în scrum tot ceea ce au agonisit. Casa la care au lucrat mai bine de 16 ani prin străinătate și lucrurile care se aflau în ea au ars într-un devastator incendiu, produs la sfârșitul lunii octombrie. Deși, cel mai important lucru este faptul că cei trei copii și bunica lor au scăpat cu viață, drept pentru care îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi,  familia Iancu din Dejani trece cu greu prin această încercare.

Incendiul a izbucnit în noaptea de 31 octombrie, în jurul orei 2.00. Bunica a fost cea care a auzit țiglele cum ardeau. I-a trezit repede pe cei trei nepoți  de 6,11 și 15 ani.  Au reușit să se salveze doar cu hainele de pe ei, după ce au ieșit din casa cuprinsă de flăcări, pe geamul din față al casei, singurul care nu era cuprins de foc. Părinții copiilor erau la muncă în Germania, pentru a le asigura cele necesare copiilor, așa cum au făcut în ultimii 16 ani. S-au întors degrabă acasă când au aflat de această nenorocire. Casa le-a fost distrusă în totalitate. La mansardă aveau trei camere, mobilate și amenajate iar la parter alte trei camere, cu baie și bucătărie. Focul a distrus tot: mobilier, electrocasnice, centrala pentru încălzit, chiar și garajul și șura.

„Copiii dormeau în casă cu soacra mea. Pe la 2.00 noaptea s-au trezit după ce au auzit țiglele care erau aruncate în geamuri. Soacra a auzit și i-a trezit și pe copii. Au ieșit pe geamul din față al casei  doar cu hainele de pe ei. Totul era cuprins de flăcări: acoperișul, ușile, geamurile. Nimic nu am mai scos din casă, nici mobilă, nici haine. Haine ne-au dat vecinii“, ne-a spus Cornel Mircea Iancu.

Mansarda a ars complet iar din casă, doar zidurile au rămas. Părinții s-au întors acasă și cu ajutorul oamenilor din sat, precum și cu ajutor de lemne din partea Primăriei au reușit să-și amenajeze o cameră și bucătăria.

Am reușit de am acoperit casa și am făcut două camere: bucătăria și o cameră. Ne-a dat primăria lemnul și ne-au mai ajutat oamenii din sat . În plus, am mai avut și noi niște bani“, ne-a mai spus Cornel Iancu.

Deși au reușit să-și amenajeze o cameră unde stau toți cinci, familia are încă nevoie de ajutor, după ce toate lucrurile lor au fost făcute scrum. Spun că au datorii, în urma lucrărilor efectuate. Cât despre despre mobilă și electrocasnice și toate lucrurile pierdute în incendiu și care cu greu le-au agonisit, nu știu dacă vreodată vor putea să le înlocuiască. Cei care vor să îi ajute în vreun fel, îi pot contacta la numărul de telefon 0752413362 sau în loc. Dejani, com. Recea, numărul 98B.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.