Cetașii din comuna Voila au împodobit bradul din Catedrala din Făgăraș

A devenit tradiție ca în fiecare an, cetașii din comunele Țării Făgărașului, alături de autoritățile locale să împodobească bradul din catedrala din Făgăraș. Anul aceasta a venit rândul comunei Voila iar astăzi primarul împreună cu cetașii de la Sâmbăta de Jos și Dridif s-a ocupat de împodobirea bradului înalt de 7 metri. Deși sunt multe comune, unde anul acesta nu s-au organizat cete de feciori, în comuna Voila, în trei din cele șase sate aparținătoare, localnicii vor fi colindați de ceată. Este vorba de satele Sâmbăta de Jos, Dridif și Cincșor.

Suntem la catedrala din Făgăraș. În anul 2018 a venit rândul Primăriei Comunei Voila să doneze bradul din catedrală și conform tradiției se împodobește cu cetele din comună. Astăzi sunt cu două cete, ceata din Sâmbăta de Jos și Ceata din Dridif, urmând ca atunci când va fi stricat bradul să venim cu ceata din Cincșor. E o zi plăcută și împreună cu fetele și băieții din ceată ne ocupăm de împodobitul bradului iar această acțiune marchează începutul sărbătorilor de iarnă. După cum știți în toate familiile de credincioși se primenesc casele, se împodobesc brazii, se taie porcii de Crăciun, se fac mâncăruri tradiționale și se așteaptă colindătorii.“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Cetașii din comuna Voila vor fi prezenți și la Parada Cetelor de la Șinca Nouă, din 28 decembrie, dar și la Parada Cetelor din Făgăraș, care se organizează potrivit obiceiului în ziua de Sfântul Ioan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.