Sute de persoane cu dizabilități din Făgăraș, lăsate de Guvern fără indemnizații, în prag de sărbători

Peste 300 de persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora nu au mai primit indemnizațiile de două luni. Situația era cu atât mai îngrijorătoare cu cât, aceste persoane riscau să nu primească nici un leu, acum în prag de sărbători. Asta după ce Guvernul nu a mai alocat Primăriei Făgăraș, sumele de bani din cotele TVA, necesare pentru plata acestor indemnizații. În acest context, administrația locală a decis să facă o rectificare de buget și să aloce din bugetul local suma de aproximativ 600.000 de lei pentru ca oamenii să-și primească sumele cuvenite, acum în prag de sărbători.

În momentul de față trebuia să primim din cotele TVA de la Guvern, banii pentru asistenții personali. Neprimind pe ultimul semestru banii, noi nu puteam lăsa 320 de persoane, ca acum de sărbători să nu primească salariile sau indemnizațiile. Am alocat tot din bugetul local, din resurse proprii, am alocat o sumă de aproximativ 600.000 de lei, pentru a plăti aceste salarii și indemnizații.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Potrivit legislației aceste salarii și indemnizații sunt asigurate în procent de 90% de către Guvern și în procent de 10% din bugetul local.

„Asistenții sociali și indemnizațiile sunt plătite de Guvern în procent de  90%  iar 10% din bugetul local. Nu au mai plătit în ultimele luni nici măcar cei 90% și nu îi putem lăsa pe oameni așa și să dăm vina pe cineva că nu ne-a virat banii în bugetul local. Am decis să-i plătim din banii noștri. “, a mai adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.