Prognoza METEO pentru perioada 10 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019

foto: arhiva

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea până la finalul lunii decembrie va fi caracterizată de episoade geroase. De Crăciun se anunţă o încălzire a vremii. Temperaturi peste cele normale se vor înregistra şi de Revelion şi în primele zile ale anului.

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra vor fi în general excedentare, iar excedentul va fi mai pronunțat local în regiunile sudice și în zonele montane din sud-vestul țării.

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii țări, iar abaterea termică va fi mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României, potrivit ANM.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii țări. Precipitaţiile vor fi apropiate de nivelul normal acestei perioade, în aproape toată ţara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.