Paroh nou la Biserica brâncovenească, după ce pr. Marcel Dobrea s-a pensionat

foto: mitropolia-ardealului.ro

Credincioșii din Municipiul Făgăraș au participat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată duminică, la Biserica „Sfântul Nicolae” din oraș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Marius Corlean și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Brâncovenii” al locașului de cult. În cadrul Sfintei Liturghii teologul Ioan Daniel Bratu a fost hirotonit diacon, iar diaconul Daniel Smădu a fost hirotonit preot pentru Parohia Victoria 2, județul Brașov.

Eliberarea de cele rele

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre învățăturile Evangheliei din Duminica a 27-a după Rusalii, a vindecării femeii gârbove.

Mântuitorul Iisus Hristos a eliberat-o pe această femeie și ne-a dat și nouă nădejdea că avem șansa mare de a ne elibera de legătura aceasta față de pământ și de cele trecătoare, dar mai ales de povara pusă de diavol asupra noastră. De aceea, textul Apostolului de astăzi din Epistola către Efeseni, capitolul 6, ne dă un răspuns despre cum putem noi să ne apărăm de ispitele care vin asupra noastră, de uneltirile diavolului, prezentând armura spirituală oferită de Mântuitorul. Mântuitorul a asemănat această femei cu întregul Israel, pe care El va veni să-L elibereze, nu doar formal cum împlineau ei cele ale Legii, ci în mod deplin, ridicând întreaga omenire de sub stăpânirea diavolului”, a spus ierarhul.

La final Părintele Mitropolit a instalat noul paroh al Parohiei Făgăraș II, Ioan Paroș. Părintele Paroș va continua misiunea pastorală a fostului paroh, Marcel Dobrea, ieșit la pensie.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.