Risc de avalanșe la Bâlea Lac

Zăpada are o grosime de 65 de centimetri la Bâlea Lac, iar din acest motiv există risc moderat de avalanșe.

Meteorologii avertizează că riscul de producere de avalanşe este, de duminică până marți, moderat la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic). Stratul de zăpadă măsoară 65 de centimetri la Vârful Omu și 65 de centimetri la Bâlea-Lac.

Riscul moderat de avalanşă este de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.
În zona montană înaltă stratul de zăpadă măsura duminică dimineață 65 de centimetri la Vârful Omu şi 44 de centimetri la Bâlea-Lac, din care ultimii 15 centimetri s-au depus în ultimele 24 de ore.
În următoarele două zile, temperaturile vor fi negative, cu temperaturi maxime cuprinse între minus 11 şi minus 6 grade, iar cele minime între minus 14 şi minus 10 grade.
Intensificările vântului au favorizat formarea plăcilor de vânt. Vor fi ninsori temporare, slabe cantitativ, care vor depune un strat nou de până în 10 centimetri.
Potrivit unei informări nivometeorologice transmise duminică de către meteorologi, riscul de avalanşă este moderat la altitudini de peste 1.800 de metri. Sub 1.800 de metri stratul de zăpadă este mic, iar riscul de avalanşă este neînsemnat.

O avalanșă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, pe Valea Morarului. Primele informații arată că un bărbat surprins de avalanșă a murit, salvamontiștii din Bușteni intervenind pentru a afla dacă mai sunt și alte persoane surprinse de avalanșă.

sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.